Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Materazzi er farligere med fotballsko enn en psykopat med øks»

Hareide,Tjærnås, Mini og Nordlie om episoden alle snakker om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter en av tidenes mest severdige VM-finaler er det en hendelse som overskygger alt det positive: Zinedine Zidanes ubegripelige stanging av Marco Materazzi.

Dagbladet.no stilte fire markante fotballpersonligheter i Norge følgende tre spørsmål:

1. Svertet zidane sitt ettermæle med det han gjorde?

2. Har du noen sympati med Materazzi eller Zidane?

3. Kan Zidanes skalling forsvares på noen som helst måte?

Åge Hareide, landslagssjef:

1. Det han gjorde er noe som vil bli husket, fordi det skjedde i en VM-finale. Det vil alltid henge ved ham. Han er en stor fotballspiller, men det siste bildet folk har på netthinna vil være skallingen av Materazzi. Dessverre. Men jeg vil fremdeles huske ham som en fantastisk spiller.

2. Jeg har ikke sympati med Materazzi, men veldig mye med Zidane. Han har vært et forbilde i langt tid, også får han en slik avslutning.

KONTROVERSIELL: Hele verden spør seg hva Marco Materazzi sa i sekundene før det tiltet for Zinedine Zidane. Selv om det var Materazzi som gikk i bakken denne gangen, mener Lars Tjærnås Inter-stopperen er farligere enn en psykopat med øks. Her blir han utvist for Italia i en åttendelsfinalen mot Australia - en streng avgjørelse av dommeren. Foto: REUTERS
KONTROVERSIELL: Hele verden spør seg hva Marco Materazzi sa i sekundene før det tiltet for Zinedine Zidane. Selv om det var Materazzi som gikk i bakken denne gangen, mener Lars Tjærnås Inter-stopperen er farligere enn en psykopat med øks. Her blir han utvist for Italia i en åttendelsfinalen mot Australia - en streng avgjørelse av dommeren. Foto: REUTERS Vis mer

3. Nei, det kan ikke forsvares. Selv om han ble provosert, så må han holde seg i skinnet uansett. Gode forbilder besinner seg. Det var en bisarr opplevelse, og fryktelig leit for Zidane og fotballen.

Lars Tjærnås, fotballekspert

1. Etterdømmet hans er midlertidig svertet, men i mindre grad over lang tid. Jeg vil huske Zidane som en av de største, men ikke den aller største.

2. Jeg må si jeg kjenner Materazzi godt. Det er en spiller det er vanskelig å ha sympati med. Han blir kalt «Dyret» i Italia, og er ikke det man vil kalle en kjælegris. Han er farligere med fotballsko enn en psykopat med øks. Materazzi går gjerne fra å være hard til å bli stygg. Han er grisete - punktum. Samtidig er han god, og han fikk heldigvis vist fram den sida av seg selv også.

3. Det er naturligvis vanskelig å forsvare Zidane. Jeg kan ikke skjønne hva som kan ha blitt sagt for å forsvare en slik reaksjon. Og at det skjedde rett før slutt i en VM-finale gjør det bare enda mer ubegripelig.

Tom Nordlie, Start-trener

1. Jeg velger å se på det som en enkeltepisode. Det var slett ikke bra, og så brutalt ut. Men han har gjort så mye bra for fotballen, trøstet så mange motspillere som har røket ut av VM og vist sine medmenneskelige sider opp gjennom åra. Derfor betrakter jeg dette som et sekunds ubetenksomhet.

2. Materazzi kløp og provoserte unødvendig, men det var Zinedine Zidanes eget valg å reagere slik han gjorde. Han kan ikke skylde på Materazzi.

image: «Materazzi er farligere med fotballsko enn en psykopat med øks»

3. Det var kok i ekstraomgangene, men jeg kan ikke forsvare det han gjorde.

Mini Jakobsen, fotballekspert

1. Nei, det er ikke svertet.

2. Det må være lov å bli sint. I RBK pleier vi å se at det er lov å være sint, men kun et sekund av gangen. Det var selvsagt feil av Zidane å skalle Materazzi, men du må bare smile til sånne folk.

3. Jeg klarer ikke å innbille meg at noe sånt kan forsvares uansett.

En leser gjorde oss oppmerksomme på denne videoen av Marco Materazzi. Grisete? Se videoen og døm selv!

<B>UFIN?:</B> Denne taklingen fra Marco Materazzi satte Zlatan Ibrahimovic ut av spill for en periode. Ifølge eksperter på italiensk fotball er han blant de mest mislikte spillerne i Serie A.
SKUFFET OVER SKALLING:</B> Åge Hareide frykter at skallingen av Materazzi vil henge ved Zinedine Zidane for alltid.
<B>KRASS:</B> Lars Tjærnås, som har kommentert drøssevis med kamper i Serie A, mener Marco Materazzi er en stor gris.
<B>GLAD I ZIDANE:</B> Tom Nordlie kan bli sint selv, men på langt nær så sint som det Zidane ble i går. Han forsvarer ikke Zidane, men tilskriver episoden på kontoen for et sekunds ubetenksomhet.