PÅ MUSEUM: Marco Materazzi la i går ut bilde av seg selv sittende på føttene til statuen som viser ham og Zinedine Zidanes berømte sammenstøt fra VM-finalen i 2006. Foto: LCI / AFP / NTB SCANPIX og MARCO MATERAZZI / TWITTER (innfelt).
PÅ MUSEUM: Marco Materazzi la i går ut bilde av seg selv sittende på føttene til statuen som viser ham og Zinedine Zidanes berømte sammenstøt fra VM-finalen i 2006. Foto: LCI / AFP / NTB SCANPIX og MARCO MATERAZZI / TWITTER (innfelt).Vis mer

Materazzi: «Gjett hvor jeg er?»

Besøkte statuen av seg selv i helga.


(Dagbladet): Marco Materazzi la ut et bilde av tre bronsesko i går, ledsaget av spørsmålet «gjett hvor jeg er?» på twitterprofilen sin i går.

Noen gjettet også riktig, før han fulgte opp med et nytt bilde av seg selv, sittende på føttene av statuen som viser Zinedine Zidane som skaller ned nettopp Materazzi.

Statuen ble satt opp utenfor Pompidou-senteret i Paris i september i år, og viser den famøse avslutningen på Zidanes fantastiske karriere. Franksmannen var beste spiller i sluttspillet i Tyskland, men Frankrike tapte finalen mot Italia og måtte avslutte med ti mann etter at Zidane mistet besinnelsen etter grove fornærmelser fra Materazzi.

Zidane ble ilagt bot og tre kampers karantene, men siden han la opp etter kampen, tilbød han seg heller tre dagers «samfunnstjeneste» for Fifa.

Selv om Materazzi ble offer for pannebrasken til Zidane i VM-finalen var han gjennom en lang karriere mer kjent for å være den som påførte andre smerte. Den kompromissløse stopperen fikk ifølge Wikipedia over 60 gule og 25 røde kort.

Han avsluttet karrieren i Inter i fjor sommer etter ti sesonger i klubben.

For to år siden møttes Materazzi og Zidane i Milano, og skværet ifølge Materazzi opp der og da.

- Det som ble sagt blir mellom oss, men det var jeg som snakket mest og når han stakk ut hånden tok jeg tak i den og holdt tak i den til han så meg i øynene, fortalte italieneren.