Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Materazzi har forklart seg

Møtte FIFA i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter den berømte stangeepisoden søndag, har FIFA satt i gang full etterforskning av saken. I dag måtte offeret selv, Marco Materazzi, forklare seg for FIFA.

Møtet var opprinnelig satt til 20. juli, men ble framskutt siden verdensmesteren skulle på ferie, ifølge BBC News.

Optimist

- Marco var optimistisk etter møtet, alt gikk fint, sier spillerens agent, Claudio Vigorelli.

Italieneren kom i følge med sin advokat og en representant fra det italienske fotballforbundet. Selve møtet fant sted i FIFAs hovedkvarter og varte i halvannen time.

- Han fortalte sin versjon av hva som skjedde og vil ikke bli nødt til å komme tilbake til Zürich, sa Vigorelli.

Ferdig 20. juli

Det er forventet at stangesaken vil være ferdig etterforsket 20. juli. Dersom Materazzi blir funnet skyldig i å ha vanæret Zidane, risikerer han karantene i to kamper i tillegg til en bot på 25.000 kroner.

MØTTE FIFA: Marco Matterazzi forklarte seg i stangesaken i dag. Foto: Scanpix
MØTTE FIFA: Marco Matterazzi forklarte seg i stangesaken i dag. Foto: Scanpix Vis mer

Dersom Materazzis ord var rasistiske får han fem kamper på tribunen og en bot på 46.000 kroner.

- Vi kan ikke spekulere i hva disiplinærkomiteen avgjør. Hver sak blir behandlet forskjellig og vi kan ikke sammenligne en sak med en annen, sier en talsmann for FIFA.

Materazzi har innrømmet at han fornærmet Zizou, men nekter for at han fornærmet moren hans, eller kom med rasistiske utsagn.

Sammenligner med Totti-saken

Agent Vigorelli sammenligner stangesaken med Tottis spytting på dansken Christian Poulsen under EM i 2004.

- Jeg lurer på hvorfor ikke FIFA startet en lignende sak mot Poulsen for to år siden etter Tottis reaksjon. Totti fikk karantene i fire kamper, men slapp unna med tre kamper, og ingenting skjedde med Poulsen. Det er absolutt likhetstrekk mellom disse sakene.

- Dersom de vil angripe en spiller for hva han sier vil de bli veldig opptatte i framtiden, for det er helt normalt at spillerne roper til hverandre under kampen, særlig hvis det er en stressende kamp, mener Vigorelli.