Materazzi håver inn etter Zidane-skallingen

Ny avis må betale for rasist-beskyldninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Marco Materazzi aksepterte i dag et ukjent erstatningsbeløp fra Daily Mail, etter å ha saksøkt den britiske avisen for å ha skrevet at han kom med rasistiske bemerkninger til Zinedine Zidane i forkant av den famøse nedskallingen i VM-finalen 2006.

Materazzi var ikke selv tilstede i forhandlingene i London, men skal ifølge breakingnews.ie ha blitt tilbudt et «betydelig beløp» av Daily Mails eier, Associated Newspapers.

Daily Mail skrev i flere artikler i papirutgaven og på nettet at Materazzi skulle ha kommet med rasistiske tilrop til Zidane i løpet av VM-finalen, og blant annet kalt franskmannen «sønn av en terroristhore».

Avisen har nå erkjent at disse beskyldningene var grunnløse, og at Materazzi aldri sa noe rasistisk i møtet med den franske fotballegenden.

Inter-spilleren har senere fortalt at ordene han faktisk brukte forut for springskallen til Zidane var «Den horen jeg foretrekker er din søster».

Jonathan Price, avisens advokat, beklaget i retten skadene som er påført Materazzi etter skriveriene, og har gått med på å betale saksomkostninger i tillegg til erstatningsbeløpet.

Materazzi har tidligere også vunnet over Daily Star i samme type sak.

<strong><b>EVIGE BILDER:</strong></b> De som så det glemmer det nok aldri: Zinedine Zidanes farvel med VM-finalen 2006. Foto: EPA/SCANPIX
EVIGE BILDER: De som så det glemmer det nok aldri: Zinedine Zidanes farvel med VM-finalen 2006. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer
Materazzi håver inn etter Zidane-skallingen

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer