Materazzi kan bli straffet av FIFA

Etterforskes etter Zidane-intervjuet i går kveld.

(Dagbladet.no): Zinedine Zidane la opp i samme øyeblikk som han plantet hodet i brystet på Marco Materazzi, men FIFA besluttet likevel å etterforske franskmannen.

I går lot Zidane seg intervjue av franske Canal Plus, hvor han fortalte at Materazzi slengte gjentatte fornærmelser mot hans mor og søster, uten å gå i detaljer. Samtidig oppfordret han FIFA til å kikke nærmere på hva som førte til skallingen.

- Alt jeg sier er at en må straffe den skyldige part - og det er provokatøren, sa han.

Etter intervjuet har FIFA rettet søkelyset mot Marco Materazzi¨, og innledet disiplinærsak mot italieneren.  

I en uttalelse varsler de at begge parter må belage seg på å bli innkalt til en møte 20 juli - og avgjørelsen vil falle samme dag.

«Etterforskningen (av Materazzi) ble innledet i lys av uttalelsene fra Zidedine Zidane, som i intervjuet hevdet at handlingen hans kom som en reaksjon på gjentatte provokasjoner.», heter det.

Innen tirsdag må Zidane levere en redegjørelse, som Materazzi vil få en kopi av slik at han kan svare for seg.

Materazzi selv blånekter for at han har sagt noe om rasisme, religion eller politikk til Zidane, ei heller fornærmet hans mor.

I FIFAS SØKELYS: Marco Materazzi ble skallet ned, men blir etterforsket av FIFA i lys av Zidanes uttalelser på fransk TV i går kveld. Foto: REUTERS
I FIFAS SØKELYS: Marco Materazzi ble skallet ned, men blir etterforsket av FIFA i lys av Zidanes uttalelser på fransk TV i går kveld. Foto: REUTERS Vis mer

- Jeg sa ingenting om moren hans. Jeg mistet moren min da jeg var 15 år, og det er fortsatt vondt for meg. At Zidanes mor er på sykehuset visste jeg selvfølgelig ikke. Jeg ønsker henne god bedring.  

- Zidane har alltid vært helten min, jeg beundrer ham, sa han til La Gazzeta dello Sport i går.

Materazzi kan bli straffet av FIFA