Materazzi legger nedskallingen bak seg: - Jeg heier på Zidane

Bærer nag til Simeone.

(Dagbladet): Klokka 20.45 i kveld spilles årets nest største finale i europeisk fotball på mektige San Siro i Milano. Atletico Madrid tar imot Real Madrid i det som blir en repsie av finalen for to år siden.

Den gangen vant storebror i Madrid 4-1 etter ekstraomganger.

Det håper en av fotballens største matadorer, italienske Marco Materazzi, at Real skal gjøre i år også. Ok, vil mange si, hva så?

Kontroversene
Materazzi har vunnet alt som er å vinne i fotball, men selv med som verdensmester, Champions League-vinner og Serie A-mester er den hardtspillende forsvarsklippen mest kjent for å ha blitt skallet ned av Zinedine Zidane under ekstraomgangene av VM-finalen i 2006.  

Zidane, den gang verdens beste fotballspiller, fikk rødt kort. Italia vant finalen på straffespark, og munnhuggeriet fortsatte i årevis etterpå.

Men foran kveldens finale forteller Materazzi at han har lagt den famøse hendelsen bak seg, og at han nå heier på Real Madrid og Zidane.

- Jeg heier på Zidane, sier Materazzi til den italienske betal-tv-kanalen, Mediaset Premium, ifølge spanske Football Espana

Hyller motivatoren
- Jeg er på lag med dem som ikke har tatt fra meg noe. Simeone tok fra meg en Scudetto (italiensk seriemesterskap, red.anm.) med Lazio, fortsetter han og refererer med det til Atleticos manager, Diego Simeone. 

Til tross for alle kontroversene mellom Materazzi og Zidane siden VM-finalen i 2006, anerkjenner Materazzi Zidanes påvirkning på Real Madrid-troppen etter at han tok over for Rafa Benitez i januar i år. 

- Benitez? Spør Madrid-spillerne om han var god. Real Madrid trengte bare en motivator for å nå finalen. Så kom Zidane, og der er der nå, sier Materazzi.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.