Materazzi måtte opereres etter lårhøne

Besvimte i garderoben og kastet opp.

(Dagbladet.no): Marco Materazzi måtte opereres på grunn av store indre blødninger i høyre lår etter kampen mot Ungarn i går kveld.

Legene ville ikke si noe om hvor lang tid det vil ta før Materazzi er tilbake i spill.

- Det viktige er at vi fikk stoppet blødningene fra å forverre seg, og forhindret fysisk skade. Vi får se om det blir noen komplikasjoner, så får det ta den tiden det tar, sier legen Franco Combi ifølge AFP.

Det er antatt at Materazzzi i alle fall mister de viktige landskampene hjemme mot Frankrike i Milano 8. september og borte mot Ukraina i Kiev fire dager seinere.

Besvimte i garderoben 

Italia ble knust 3-1 av Ungarn i privatlandskamp i Budapest i går kveld.

Ungarerne var nok revansjesugne etter å ha blitt knust 4-0 på Ullevaal før sommeren, og tok det ut på italienerne.

Aller hardest gikk det ut over Marco Materazzi. Den beinharde stopperen er kjent for til å strø om seg med blåmerker og annen smerte. I går gikk han selv ned for telling etter en kjempesmell i låret like før pause.

Materazzi måtte opereres etter lårhøne

Det så ut til å være en ganske normal smell, men i garderoben besvimte Materazzi. Seinere på kvelden følte han seg dårlig og kastet opp.

Det medisinske apparatet vurderte derfor om Materazzi skulle overnatte i Budapest, men bestemte seg til slutt for at han skulle bli med charterflyet tilbake til Italia i natt, skriver La Repubblica.

Hentet med ambulanse

Låret ble bandasjert og iset ned, og da flyet landet på flyplassen Malpensa utenfor Milano, ble han hentet med ambulanse og kjørt til sykehuset San Matteo i Pavia.

Etter nøye undersøkelser bestemte legene seg for at de indre blødningene var så store at han måtte opereres for å unngå muskelskade.

Materazzis skade kommer ubeleilig for italienerne etter at stopperkjempen Alessandro Nesta nylig trakk seg fra landslagsspill.

Bekymringene blir neppe mindre av at Fabio Cannavaro, som Fifa kåret til årets spiller i 2006, gjorde en katastrofalt dårlig kamp.

Sportsavisa Gazzetta dello Sport skrev i en overskrift at de aldri hadde sett Cannavaro i så mye trøbbel, og ga ham 4,5 av 10 mulige poeng på spillerbørsen.

STORE SMERTER: Marco Materazzi ligger nede etter en real lårhøne under gårsdagens landskamp mellom Italia og Ungarn i Budapest. Foto: AFP/Scanpix
STORE SMERTER: Marco Materazzi ligger nede etter en real lårhøne under gårsdagens landskamp mellom Italia og Ungarn i Budapest. Foto: AFP/Scanpix Vis mer
IS: Skaden så først ikke så alvorlig ut, og Materazzi ble forsøkt kjølt ned med isspray.
PÅ KRYKKER: Men så ble han verre. Den knallharde midtstopperen skal ha besvimt i garderoben. Her forlater han Puskas stadion i Budapest seint i går kveld.