TURBULENT FORHOLD: Zlatan Ibrahimovic og Marco Materazzi har vært vonde motstandere og gode lagkamerater. Materazzi mener svensken er for nådeløs mot de han spiller fotball med. Foto: SCANPIX/AP/Jae C. Hong
TURBULENT FORHOLD: Zlatan Ibrahimovic og Marco Materazzi har vært vonde motstandere og gode lagkamerater. Materazzi mener svensken er for nådeløs mot de han spiller fotball med. Foto: SCANPIX/AP/Jae C. HongVis mer

Materazzi mener nådeløs Zlatan må se seg selv i speilet

- Fornærmet meg mange ganger, sier italieneren.

(Dagbladet): Marco Materazzi slår vel ingen som en sart sjel, selv om den følelsesladde avskjeden med José Mourinho selvfølgelig ble en klassiker for noen år tilbake.

Men den hardbarkede stopperen har åpenbart sine grenser han også, grenser Zlatan Ibrahimovic testet da de begge spilte i Inter, forteller italieneren til France Football.

- Da han kom til Inter hadde vi et bra forhold, men det endret seg. Alle spillere er ikke like sterke som ham, men når en medspiller har problem, skal man hjelpe ham, ikke massakrere ham. Det er hans største feil, sier Materazzi, ifølge Expressen.

- Et lag er ikke bare én spiller. Det er kanskje grunnen til at han aldri er blitt en Messi eller Ronaldo. At han er et fenomen, en av de fem største spillerne i verden, det er det ingen tvil om. Det er en av de største jeg har spilt med. Men man er virkelig stor når man gjør seg tilgjengelig for gruppen. Det var aldri hans feil, og det er en svakhet, mener 39-åringen.

Skjedde hele tiden
Ibrahimovic og Materazzi vant tre seriegull sammen i Inter, gull førstnevnte skal ha mye av æren for.

Det har imidlertid stormet rundt svensken også i PSG, der det har kommet rapporter om at en nådeløs Zlatan har æreskjelt medspillerne når han ikke har vært fornøyd med innsatsen deres.

Det har Marco Materazzi også opplevd.

- Ofte. Han fornærmet deg. Det skjedde hele tiden. Han vil alltid vinne og for ham er alt så enkelt at han ikke tillater at andre gjør feil. Sånn kan det ikke være, sier italieneren.

Han forteller at svensken var ute etter ham i dagevis etter at han bommet på straffespark i ligainnspurten i 2008, og at han måtte tåle gjentatt hets på trening i uken etterpå.

Må forbedre personligheten
Materazzi mener den innstillingen også kan være grunnen til at Zlatan aldri har vunnet Ballon D'Or, sier han, ifølge Expressen.

- Dersom du oppfører deg sånn over lang tid, bør du stille deg selv noen spørsmål. Du burde spørre deg selv hvorfor du ikke vinner Ballon D'or. Det er ikke bare fordi du ikke har vunnet Champions League, det er også fordi du må forbedre noe ved personligheten din, mener han.

39-åringen avsluttet karrieren i Inter i 2011.