GULLGUTTEN OG GULLJENTENE: Ti måneder gamle Matheo var et naturlig midtpunkt da håndballjentene fikk gullmedaljene etter finaleseieren mot Frankrike. Her på fanget til mamma Kristine Lunde-Borgersen. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet.
GULLGUTTEN OG GULLJENTENE: Ti måneder gamle Matheo var et naturlig midtpunkt da håndballjentene fikk gullmedaljene etter finaleseieren mot Frankrike. Her på fanget til mamma Kristine Lunde-Borgersen. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet.Vis mer

- Matheo koste seg med alle tantene sine

Mamma «Kikki» storspilte i VM-finalen.

SÃO PAULO (Dagbladet): VM-finale: Frankrike - Norge 24-32.

Da Norge vant EM i fjor, var Kristine Lunde-Borgersen gravid med nå ti måneder gamle Matheo. I høst var hun tilbake på håndballbanen, men fikk store deler av VM-oppkjøringen ødelagt av et brudd i hånda.

Hun startet mesterskapet i Brasil primært som forsvarsspiller, men fikk gradvis mer og mer tillit. I finalen var hun gnistrende god. Kanskje banens aller beste spiller.

- Jeg har hatt en god stigning, og i dag spilte jeg en kjempegod kamp. Det er fantastisk. Jeg er stolt av meg sjøl og familien og hele laget. Det er stort, rett og slett stort, sier Lunde-Borgersen.

Danset på banen Hun scoret seks mål i finalen som ble avsluttet med en ren parademarsj der tvillingsøster Katrine dro i gang gulldansen inne på banen før tida var ute. Kristine kastet seg også med i dansen. Ikke akkurat typisk den ellers så rolige sørlendingen.

- Jeg så på klokka og så på stillinga og tenkte «Ja, dette går!» Det er vel ikke så likt noen av oss. Men vi hadde jo troa, og Frankrike måtte bare spille ut tida.

Og da medaljene skulle mottas, tok hun like godt med seg Matheo opp på podiet.

- Det var naurlig. Han var i hallen, og jentene er glad i ham.

- Får han med seg det som skjer i oppstyret?

- Ja han enser jo en del. Han koser seg. Jeg tenkte at han kanskje ikke skulle vært med opp fordi det er mye bråk og sånt, men han synes det var greit. Han har det kjempefint sammen med alle tantene sine, og mye konfetti og sånt å leke med.

- Ikke tenkt på gull På veien tilbake fra fødselspermisjon og skade er det ikke VM-gull som har stått nærmest i hodet på «Kikki». Norge har hatt et år med til dels svake resultater, og kom til VM uten nøkkelspillere.

- Jeg har ikke tenkt veldig på VM-gull. Det er ikke lenge siden jeg begynte å tro på det. Vi har jo hatt mål om og tro på medalje, men akkurat det å ta VM-gull, det er veldig gjevt og veldig vanskelig.

For selv om man er flere ganger EM-mester, er det noe nytt og spesielt å være med på å ta Norges første VM-gull på 12 år.

- Jeg vet ikke hvor mange EM-gull jeg har, men de har jeg jo. Jeg har ikke VM-gull, sier Kristine Lunde-Borgersen.

Men nå har hun det også.

VM-KJÆLEDEGGE: Matheo har vært et midtpunkt under mesterskapet. Her flokker de kinesiske spillerne seg rundt vogna hans før de forlater Santos midtveis i VM. Foto: Bjørn Langsem
VM-KJÆLEDEGGE: Matheo har vært et midtpunkt under mesterskapet. Her flokker de kinesiske spillerne seg rundt vogna hans før de forlater Santos midtveis i VM. Foto: Bjørn Langsem Vis mer