Mathias (17) verdensmester i seiling

I klassen e-jolle. Sammenliknes med Siren Sundby.

(Dagbladet.no): 17-år gamle Mathias Mollatt ble torsdag verdensmester i seiling i klassen e-jolle.

-  Veldig deilig. Gratulasjonsmeldingene renner inn. Veldig hyggelig, sier unggutten til NTB.

Landslagssjefen er svært imponert over hva 17-åringen har fått til.

- Dette er en prestasjon som det er lenge siden noen nordmann har gjort. Mathias er jo veldig ung, og da er det stort at han lykkes i en erfaringsidrett som seiling, sier landslagssjef Espen Guttormsen til Dagbladet.no.

- Mathias har et ekstremt talent, litt som Siren Sunby. Han har en unik evne til å se hva som lønner seg. I tillegg er han veldig kald. Jeg ser ikke bort fra at han tar OL-gull i seiling i 2012, legger han til.

Mollatt selv er ikke i tvil:.

- Det er det som er det store målet. OL-gull i 2012, sier han .

Slo franskmann

STORT TALENT: Nybakt verdensmester Mathias Mollatt sammenliknes allerede med olympisk mester Siren Sundby. Foto: ESPEN GUTTORMSEN/NORGES SEILFORBUND
STORT TALENT: Nybakt verdensmester Mathias Mollatt sammenliknes allerede med olympisk mester Siren Sundby. Foto: ESPEN GUTTORMSEN/NORGES SEILFORBUND Vis mer

Unggutten fra Moss seilforening fikk en god start på mesterskapet i nederlandske Workum, og holdt unna for konkurrentene.

Før torsdagens tre siste løp lå 17-åringen fem poeng foran franske Jean-Christoph Gache. Etter et rufsete førsteløp, pustet Gache nordmannen i nakken, men Mollatt tok seg sammen og vant det påfølgende seilaset.

Dermed holdt 3.-plassen i finaleseilaset til å ta hjem VM-tittelen.

- Kjempestort

Mollatt sto med 23.-plass i EM og 52.-plass i VM som beste plasseringer internasjonalt før triumfen.

- Kjempestort, sier trener Jacob Haug til NTB.

- Han er et kjempetalent og fikk en godt start på mesterskapet, og vi hadde selvsagt troen på at det skulle holde helt inn fordi han seilte stabilt godt hele veien. At han lyktes er kjempegøy, og det betyr mye for rekrutteringen for seilsporten. Slikt liker de hjemme i klubbene også, sier en stolt Haug videre.

Europajolle er ikke OL-klasse, og Mollatt får dermed ikke seile favorittklassen sin i Beijing neste sommer.

(Dagbladet.no/NTB)