Mathias Bringaker scoret to mål, og sørget for sesongens fjerde hjemmeseier for Viking. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Mathias Bringaker scoret to mål, og sørget for sesongens fjerde hjemmeseier for Viking. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

Mathias (20) sørget for etterlengtet Viking-jubel

Mathias Bringaker sørget med sine to mål for en opptur i sesongens siste kamp på Viking stadion.

Viking-Stabæk 2-0 (1-0)

Sjelden har en kamp hatt mindre å si for noen lag enn kampen mellom Viking og Stabæk søndag kveld. Viking var allerede klare for Obos-ligaen 2018, og kunne i beste fall avslutte sesongen på en positiv måte.

Stabæk kunne i beste fall ende på 6. plass, og i verste fall ende på 10. plass. Forskjellen på 6. og 10. plass er omtrent 900.000 kroner premieutbetaling, så en kan si at Stabæk hadde mest å spille for. Det at det var lite å spille for, viste også igjen på tribunen. 6157 solgte billetter, og i realiteten var det nok enda færre på tribunen.

Men Viking hadde et godt tak på Stabæk, og Bærums-laget hadde ikke slått Viking i Stavanger siden 1998.

Kanskje det var et tegn, for da Viking-ledelsen presenterte ny sponsoravtale med Obos like før avspark, gjorde de det til stor jubel fra hjemmesupporterne. Og hjemmesupporterne skulle få mer å juble for.

Viking best i gang

For det var Viking som kom best i gang, og Zymer Bytyqi kom til kampens første sjanse da han driblet seg forbi fire Stabæk-spillere, før avslutningen fra skrå vinkel gikk rett på John Alvbåge i Stabæk-målet.

For Stabæk spilte klubb-legende Morten Morisbak Skjønsberg sin siste kamp i karrieren, og ønsket nok å avslutte med stil. Og det var Stabæk som fikk kampens første store sjanse. Etter 16 minutter kom Franck Boli alene mot Iven Austbø, men klarte å sette ballen utenfor fra seks meter.

Etter 19 minutter er det Viking sin tur til å brenne en stor sjanse. Et godt innlegg fra venstre treffer pannebrasken til Tommy Høiland på bakerste. Han finner Mathias Bringaker alene foran mål, som skyter midt på Alvbåge i Stabæk-målet.

Uttelling

Men Bringaker skal snart få muligheten til å gjøre opp for kjempemissen. Dagens høyreback Julian Ryerson slår en strålende ball i bakrom som Bringaker løper opp. Han kommer helt alene mot Alvbåge, og er kald som en fisk da han, på Christian «Chippen» Wilhelmsson vis, lobber ballen over en utrusende keeper og i mål.

Etter 39 minutter er det på nytt Viking sin tur. Etter et fint angrep slår Julian Ryerson inn fra høyresiden. Ballen blir flikket videre til bakerste stolpe. Der får Bytyqi satt hodet på ballen, men en god redning fra Alvbåge hindrer ny Viking-scoring.

Viking igjen. Kaptein André Danielsen mottar ballen på 20 meter. Tar ballen med seg til 16-meteren, og drar til. Men skuddet går like over krysset, og stillingen er 1-0 til Viking til pause.

Bringaker-dobbel

Det er Stabæk som kommer best i gang etter hvilen, men Viking har en kar fra Jørpeland som har lyst til å vise hva som bor i han. Mathias Bringaker mottar ballen på cirka 20 meter, legger den til rette og plasserer ballen elegant forbi Alvbåge. 2-0 til Viking etter 51 minutter. Det er fortjent. Bare synd denne fotballen kommer så altfor sent i sesongen.

Etter Viking-målet roet tempoet i kampen seg ned, og Stabæk tok mer og mer over. Bortelaget klarte imidlertid ikke å skape annet enn en stor sjanse etter 89 minutt, og kampen ebbet ut med en sterk 2-0-seier til Viking. Sesongens fjerde hjemmeseier for Viking. Stabæk endte sesongen på 9. plass.

Takk for i år.