GIR TRØST: Den søte videoen har allerede skapt stor oppmerksomhet over hele Europa. Video: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Mathis (10) rørte en hel verden. Nå snakker han ut: - Jeg håper de voksne kan forstå

Den lille handlingen ble mye større enn Mathis hadde trodd.

(Dagbladet): Cristiano Ronaldo gråt seg gjennom EM-finalen, men de triste tårene ble til slutt erstattet med gledestårer. Han var ikke alene. Gledestårer og sterke følelser var felles for store deler av det portugisiske folk etter den historiske EM-triumfen.

For vertsnasjonen Frankrike var det verre. Den tapende EM-finalisten fikk drømmen knust på hjemmebane. De fleste av spillerne tok finaletapet med fatning da de forlot mektige Stade de France med «bare» EM-sølv, men flere av supporterne var sønderknuste.

Da en av dem, en voksen fransk mann, knakk sammen i skuffelse og gråt, kom plutselig en liten gutt bort. Han het Mathis og visste lite om at han ble filmet. Like lite visste han om at han hans handling skulle røre en hel verden.

Tiåringen, som var ikledd en portugisisk landslagsdrakt, gikk bort til den franske mannen og sa noen trøstende ord. Da kviknet franskmannen til, reiste seg i stolthet og omfavnet Mathis. Det rørende klippet gikk verden rundt i går.

Men hva var det egentlig Mathis sa? Hvordan klarte guttungen å trøste den sønderknuste franske supporteren? Hvordan håndterer han den massive oppmerksomheten?

Mathis, som er født og oppvokst i Frankrike med portugisiske foreldre, forteller følgende om øyeblikket som rundet av fotball-EM 2016 på en god måte.

- Jeg kjenner ham ikke, men å trøste ham er da godt. Det var et bevegende øyeblikk da han omfavnet meg, sier han ifølge dansk TV 2.

Mathis kommer med følgende oppfordring:

- Jeg synes voksne burde følge mitt eksempel. Jeg håper voksne kan forstå at man kan trøste andre mennesker selv om man ikke nødvendigvis kjenner dem. Man må lære hverandre å kjenne, sier Mathis.