Mathisen:- Pappa ville tatt fighten og vært positiv

Nedrykksspøkelset truer Start før Viking-kamp.

 STORTRIVES:  Sommeren er vakker i Kristiansand. Det synes Start-spiller Jesper Mathisen. Alt som mangler er kun noen poeng på fotballbanen. Foto: Lars Hulleberg / Dagbladet
STORTRIVES: Sommeren er vakker i Kristiansand. Det synes Start-spiller Jesper Mathisen. Alt som mangler er kun noen poeng på fotballbanen. Foto: Lars Hulleberg / DagbladetVis mer

• Viking - Start klokka 19.00

KRISTIANSAND( Dagbladet): Jesper Mathisen vet ikke hva som vil skje med klubben i hans hjerte hvis de rykker ned i år. Før dagens kamp mot Viking ligger Start helt nederst  i  Tippeligaen.

Men Jesper er  sikker på at faren og klubblegende Svein «Matta» Mathisen, ville vært offensiv til tross for at klubben innehar jumboplassen i Tippeligaen.

- Han ville vært positiv og offensiv. Klar for ta fighten. Forhåpentligvis så trekker han i noen tråder der oppe for oss, ler Mathisen.

I nærmere en time har han fått behandling av fysioterapeuten. 26-åringen sliter med ryggen. Etter en kneoperasjon er det ryggen som holdt han utenfor 3-3-oppgjøret mot Brann.

Nå håper han å være tilgjengelig til dagens derbykamp mot Viking.

Med kun 15 poeng ligger sørlendingene helt sist i Tippeligaen.

Null panikk - Det er krise hvis vi rykker ned. Ingen vet hva som vi skje da, forteller Mathisen.

Han har vært med på flere ned- og opprykk i løpet av de ti årene han har vært en del av A-stallen til Start. Hva som vil skje med klubben i hans hjerte ved et nytt nedrykk frykter han.

- Det er ingen panikkstemning i laget. Vi har stor tro på at vi skal klare å berge oss.

Start har hatt store økonomiske problemer siden nedrykket i 2011. En omveltning har blitt gjort i klubben. Mathisen har stor tro på at de ikke må ta et nytt år i Adeccoligaen.

- Alle kan faktisk slå alle i år. Det er ingen klare dumpekandidater, sier han til Dagbladet.

Pengeinvesteringer I sin egen bok «Pappas siste kamp» som ble utgitt i 2011, fortalte han åpenhjertig om sine gamblingproblemer.

- 1,50 i odds på at vi beholder plassen, sier 26-åringen med et lurt smil.

Han har selv sluttet å gamble, nå er det nye interesser som preger sørlendingens liv.

- Jeg har satt alle pengene mine i bolig og eiendom. Sånn sett fortsatt en gambler i meg, men det er litt mer fornuftig. Jeg kjenner ikke noe sug etter å gamble.

Ingen i dagens Start-tropp har vært lengre i klubben enn Mathisen. Og får han bestemme selv, vil det fortsatt være sånn.

- Jeg ønsker å være i Start resten av karrieren. Så lenge jeg har noe å bidra med og klubben ønsker meg vil jeg være her. Jeg kan aldri spille for en annen norsk klubb.

- Lyst til å vinne noe Han vil alltid spille i gult enten det er på nivå en eller to. Nå håper han at klubben som har vunnet to seriemesterskap igjen kan stabilisere seg på det høyeste nivået.

- Det er ingen grunn til at Kristiansand ikke skal ha et lag i Tippeligaen. Men vi har ikke vært gode nok de gangene vi har vært oppe. Samtidig har vi vært for gode for 1. divisjon.

- Drømmen er å vinne noe med Start. Vi hadde en mulighet i cupen i år, men da leverte vi ikke mot Lillestrøm, fortsetter midtstopperen.

Om dagens situasjon er troen stor på at de skal klare seg gjennom dette året. Gultrøyene har ikke vunnet en seriekamp siden 16. mai.|

- Vi åpnet som et fyrverkeri, men så har det til de grader sluknet.