Mathisen junior scoret for kreftsyke «Matta»

Jesper dediserte matchvinner-målet mot Stabæk til faren.

AVGJORDE: Jesper Mathisen gjorde 3-2 for Start med dette frisparket etter at Stabæk hadde ledet 2-1 i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder, Scanpix
AVGJORDE: Jesper Mathisen gjorde 3-2 for Start med dette frisparket etter at Stabæk hadde ledet 2-1 i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder, ScanpixVis mer

|||
Jesper Mathisen dundret inn den avgjørende scoringen for Start mot Stabæk i kveld og dediserte målet til sin kreftsyke far.

- Det har vært en tøff tid for oss privat. Jeg scoret for pappa skyld og håper at det kan hjelpe ham i kampen videre. Er det noen som kan klare en slik kamp så er det han. Jeg krysser fingrene for at han blir frisk igjen, sa Jesper Mathisen til TV 2 om farens Svein «Matta» Mathisens alvorlige sykdom.

Kanonfrispark 3-2-målet kom på et frispark knallhardt frispark åtte minutter før full tid.

Den yngre Mathisen dundret ballen inn via stolperota fra drøye 20 meter med venstreslegga, bare fem minutter etter at forsvarskollega og innbytter Espen Knudsen hadde stusset inn utligningen.

I og med at Avni Pepa scoret sørlendingens første mål før pausen var det kun spillere fra det bakerste leddet som scoret for Start.

- Sinnssykt gøy. Som vanlig slapp vi inn noen enkle baklengsmål, men det var gøy å få en seier etter en trøblete tid, sa Jesper Mathisen.

KAMP MOT KREFTEN: Starts sportsdirektør Svein Mathisen var på plass da sønnen Jesper ble matchvinner mot Stabæk. Foto: Tor Erik Schrøder, Scanpix
KAMP MOT KREFTEN: Starts sportsdirektør Svein Mathisen var på plass da sønnen Jesper ble matchvinner mot Stabæk. Foto: Tor Erik Schrøder, Scanpix Vis mer

- Det var veldig bittert å ligge under til pause. Vi greide å kjempe oss tilbake og tok tilbake ledelsen. Det ble utrolig spennende mot slutten, men denne seieren tar oss et hakk nærmere en god plassering oppsummerte Start trener Knut Tørum overfor TV 2.

Raknet igjen For Stabæk endte det med nok et skuffende utfall i en kamp der bæringene så ut til å ha kontroll. Men Jan Jönssons menn gikk i fella og ble for defensive da de ledet 2-1 i Kristiansand.

Veigar Páll Gunnarson viste fine takter og var innblandet i forspillet til begge gjestenes mål. Men scoringene til Johan Andersson og Marius Helle holdt til slutt ikke for poeng denne gangen heller. Tapet var Stabæks tolvte i årets eliteserie. Det er langt unna ambisjonene til laget som før sesongen hadde som mål å kjempe i toppen av tabellen.

(NTB)