Mathisens familie får kompensasjon

- Kreftsykdommen ble oppdaget for sent.

 FÅR ERSTATNING:  Jesper Mathisen og hans familie får erstatning etter at farens kreftsykdom ble oppdager for sent.Foto: Lars Hulleberg / Dagbladet
FÅR ERSTATNING: Jesper Mathisen og hans familie får erstatning etter at farens kreftsykdom ble oppdager for sent.Foto: Lars Hulleberg / DagbladetVis mer

Familien til avdøde Svein Mathisen får kompensasjon for at kreftsykdommen hans ble oppdaget for sent, skriver Fædrelandsvennen.

«Matta» døde av kreft 27. januar 2011. To og ett halvt år senere får hans etterlatte erstatning for at Røntgensenteret i Kristiansand overså sykdommen hans ved en feil.

Ifølge Norsk pasientskadeerstatning (NPE) kan legetabben ha forkortet livet til den tidligere fotballspilleren og sportsdirektøren i Start. Det er NPE som utbetaler erstatningen til familien.

I tillegg har Mathisen-familien inngått forlik med Røntgensenteret.

- Vi får ikke pappa tilbake. Men det er godt å sette punktum for denne kampen som han startet mens han ennå var i live, sier sønnen Jesper Mathisen til Fædrelandsvennen.

Han vil ikke opplyse om detaljer rundt forliket eller størrelsen på erstatningssummen.

- Størrelsen på beløpet er ikke det viktigste. Det er først og fremst anerkjennelsen av en feil som gir en følelse av oppreisning. Det gir en følelse av at vi hadde rett i det vi hevdet, forklarer Mathisen.

(NTB)

 DØDE:  Svein Mathisen døde av kreft 27. januar 2011. Foto: Jan Leonard Dahl / Dagbladet
DØDE: Svein Mathisen døde av kreft 27. januar 2011. Foto: Jan Leonard Dahl / Dagbladet Vis mer