Mathisens Rekdal-kopi sendte VIF opp på 2. plass

Vant derbyet mot Lillestrøm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• VIF - LSK 2-0 (0-0)

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Til tross for en kollektivt svak Vålerenga-prestasjon, vant hovedstadslaget derbyet mot Lillestrøm 2-0 og avanserte til 2. plass på tippeligatabellen etter 90 minutter på Ullevaal stadion i kveld.

Før kampen lå det meste til rette for en underholdende batalje, men de 15 661 fremmøtte tilskuerne fikk i stedet servert et tamt lokaloppgjør mellom to lag som ikke evnet å sette hverandre på prøve en eneste gang i løpet av den første omgangen.

Etter sidebytte gikk det imidlertid bare fem minutter før hjemmepublikummet kunne juble, da Alexander Mathisen satte et straffespark i mål på ekte Kjetil Rekdal-vis. Selv om underholdningsverdien forble lav utover i oppgjøret, bidro Mathisen til et nytt høydepunkt da han fremprovosere et selvmål fra LSK-stopper Marius Amundsen bare 16 minutter seinere.

Slik stilte lagene:

VIF (4-2-3-1): Burchert - Larsen, Tollås Nation, Wæhler, Kristiansen - Stengel, Grindheim - Mathisen, Zahid, Ómarsson - Brown.

LSK (4-2-3-1): Origi - Timisela, Amundsen, Kippe, Kind Mikalsen - Margeirsson, Innocent - Knudtzon, Lundemo, Ringstad - Friday.

- Det var greit dette. Straffen satt bra. Det var deilig å få de to i en sånn type kamp. En av de viktigste kampene i sesongen er alltid mot Lillestrøm. Det betyr mye å vinne. Vi har ingen kjempedag, det går litt seint. Men vi får de målene vi trenger, og har god kontroll hjemover. Laget gjør en kjempejobb i dag, sier Mathisen til C More.

Tett i toppen Med de tre poengene passerer Vålerenga både Viking og Stabæk på tabellen, noe som gir neste lørdags oppgjør mot bæringene en ekstra dimensjon.

For Lillestrøm, som spilte sin første kamp etter at salget av den ivorianske stjernespilleren Moryké Fofana, er rekken på antall kamper uten seier nå på fem.

Mot Vålerenga maktet laget fra Romerike heller aldri å utgjøre en reell trussel. Trener Runar Kristinssons tilnærming til oppgjøret var utvilsomt denfensivt anlagt, noe som ikke var i nærheten av å begeistre Kanari-Fansen.

I en lav 4-2-3-1-formasjon lå LSK-spillerne dypt i banen og jaktet balltap hos et ballbesittende hjemmelag. Den planen lyktes gultrøyene dårlig med, ettersom de ikke klarte å ta vare på overgangsmulighetene som bød seg.

VIF-jubel Da Knudtzon i tillegg laget et klønete straffespark som Mathisen eksperte kaldt i mål, var LSK i praksis sjanseløse. Bedre ble det ikke da Amundsen sklitaklet samme manns innlegg i mål forbi en utspilt Arnold Origi i Lillestrøm-buret midtveis i andreomgangen.

ISKALD: Alexander Mathisen satte inn 1-0 for Vålerenga på straffe like etter sidebytte. Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet
ISKALD: Alexander Mathisen satte inn 1-0 for Vålerenga på straffe like etter sidebytte. Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet Vis mer

For Vålerengas del kamuflerer samtidig lagets tredje strake seier mye av det det svake spillet, selv om Rekdals menn helt klart har mye å jobbe med om medaljeambisjonene skal innfris.

- Dette er en vanskelig kamp, så det var viktig. De gangene vi hadde sjansen til å åpne kampen i første omgang, rota vi den bort. Det var deilig å få målene. Det er viktig å se at vi klarer å låse en kamp for en gangs skyld, uten å havne i trøbbel. Vi spilte ingen god kamp, men jeg er fornøyd med at vi vinner, sier Kjetil Rekdal til C More.

FARGET ULLEVAAL GUL: LSK-fansens gule røykbomber førte til dårlig sikt på Ullevaal stadion like før kampstart. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
FARGET ULLEVAAL GUL: LSK-fansens gule røykbomber førte til dårlig sikt på Ullevaal stadion like før kampstart. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer