<strong>BARE FRYD OG GAMMEN:</strong> ... men etterpå skadet Nemanja Matic seg, som ikke en gang var i Chelsea-troppen. Han vrikket ankelen i en litt for heftig feiring av ligacuptrofeet. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK
BARE FRYD OG GAMMEN: ... men etterpå skadet Nemanja Matic seg, som ikke en gang var i Chelsea-troppen. Han vrikket ankelen i en litt for heftig feiring av ligacuptrofeet. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK Vis mer

Matic var suspendert. Da Chelsea vant ligacupen tok han del i feiringen - og skadet seg

Og et knippe andre unødvendige skader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lista i kategorien «unødvendige skader hos fotballspillere» utvides stadig.

Den siste tilføyelsen er Chelseas Nemanja Matic.

Matic da Chelsea vant ligacupfinalen mot Tottenham på søndag, da han var suspendert, men han byttet tøy og kastet seg med i feiringen. London-klubben tok sesongens første trofè, og sånt må naturligvis feires.

Vrikket ankelen Men så klarte han å skade seg, da. Serberen vrikket ankelen ute på Wembley-gresset, og hadde ikke kunnet spilt onsdagens kamp mot West Ham selv om han ikke hadde vært suspendert.

- Han vrikket ankelen. På banen. Han hadde på leggskinner, men satte dem ikke fast. Matic ble skadet da han feiret trofeet. Det er ikke en stor skade, men hvis han ikke hadde vært suspendert hadde han heller ikke spilt, sier Jose Mourinho til Sky Sports.

Mourinho regner med å ha 26-åringen klar til møtet med Paris Saint-Germain over helgen.

Andre bisarre skader Selv om måten Matic pådro seg skaden på gjør at den virker nokså unødvendig, er det mye å ta av. Her har du ei lita liste med andre, og til en viss gradd sjokkerende, unødvendige skader:

• I 2010 ble Aberdeen-keeper Jamie Langfield skadet da han laget kaffe. Etter å ha sølt kokende vann på foten, måtte han tilbringe to-tre uker på sidelinja.

Skotske Kirk Bradfoot skulle varme egg i mikroen da eggspruten plutselig traff ham i fleisen. Sykehusopphold og skadeavbrekk ble enden på visa for 25-åringen.

• Darren Bent skulle smøre seg en sandwich, men endte med å kutte seg i hånda med smørkniven.

• Rio Ferdinand måtte stå over en kamp for Leeds mot Newcastle med senestrekk, etter å ha hvilt foten for lenge på stuebordet.

• Noe mer lignende Matics skade: Ole Gunnar Solskjær ødela kneet etter at han skled på gresset da han avgjorde Champions League-finalen i 1999. På overtid.

• Lars Hirschfeldt måtte bandasjere hånda og gikk glipp av en landskamp for Canada etter et ublidt møte med en ostehøvel. Han skar av seg en liten bit av tommelen.

Grøndalens elg-møte Svein Grøndalens landslagsforfall før Norges møte med Finland i 1980 er hakket mer spesiell.

Grøndalen ringte landslagstrener Tor Røste Fossen og meddelte at han var uaktuell fordi han hadde blitt angrepet av en elg.

- Jeg var ute på joggetur sammen med kona da vi plutselig skremte opp en elg i bymarka i Trondheim.

- Elgen overså kona, det var meg den ville ta. Elgoksen reiste seg opp på bakbeina og skulle angripe meg med forbeina. I siste øyeblikk fikk jeg kastet meg utfor en stor skråning. Jeg raste nedover, og i tumultene rev jeg opp en stor flenge i låret. Dermed var det bare å melde forfall til landskampen. Det var forresten den eneste taklingen jeg trakk meg fra i hele min karriere, sa Grøndalen til Aftenposten i 1999.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer