Matland ble Aalesunds helt - én måned etter han ble pepet på av supporterne

Aalesund med viktig seier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Magne Hoseth og Bjørn Helge Riise hjemmedebuterte da Jo Nymo Matland sto for assist og scoring i 2-0-seieren mot Start. Venstrebacken fikk pipekonsert for en måned siden, søndag ble han applaudert av banen.

Hoseth og Riise fikk endelig ilddåpen i Aalesund etter overgangene til klubben. De erfarne midtbanespillerne hjalp AaFK umiddelbart til hjemmeseier, men det var Matland som stjal showet.

28-åringen har vært upopulær blant egne supportere den siste tiden. I hjemmekampen mot Mjøndalen for en måned siden fikk han pipekonsert mot seg da han ble byttet inn. Mot Start ble han den store helten og fikk stående applaus.

Mulig keepertabbe? Vertene hadde ballen klart mest i første omgang, men kom ikke til de store sjansene og de første 45 minuttene var målløse. I pausen gjorde AaFK-trener Trond Fredriksen grep. Han flyttet Hoseth dypere i banen og Aron Elis Thrándarson lenger fram i banen. Det ga resultater.

APPLAUDERT: Jo Nymo Matland (t.v.) ble applaudert etter kampen mot Start. Her med Oddbjørn Lie i duell med Aaron Samuel i eliteseriekampen mellom Aalesund og Sarpsborg 08 på Color Line Stadion i fjor. Arkivfoto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
APPLAUDERT: Jo Nymo Matland (t.v.) ble applaudert etter kampen mot Start. Her med Oddbjørn Lie i duell med Aaron Samuel i eliteseriekampen mellom Aalesund og Sarpsborg 08 på Color Line Stadion i fjor. Arkivfoto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Åtte minutter ut i omgangen fikk Matland ballen ute på venstresiden. Den tidligere Sarpsborg-spilleren prikket et nydelig innlegg på hode til Thrandarson, som satte inn 1-0.

Elleve minutter senere fikk AaFK frispark. Matland tok fart og banket ballen nydelig i mål. Start-målvakt Håkon Opdal burde muligens avverget forsøket.

Start-trener Mons Ivar Mjelde gjorde også grep for å komme tilbake i kampen, men klarte ikke å gjøre endringene som var nødvendig for å snu kampbildet. Aalesund vant komfortabelt og tok et lite steg bort fra bunnstriden.

Har du Norway Cup-tips?

Årets Norway Cup arrangeres 26. juli-1. august og er den 43. turneringen i rekken. I år er det meldt på over 1639 lag fra rundt 60 nasjoner.

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer