UNITED-KLAR: 15-åringen Mats Møller Dæhli er bare formaliteter unna å slutte seg til Manchester Uniteds verdensberømte akademi.Foto: Digitalsport
UNITED-KLAR: 15-åringen Mats Møller Dæhli er bare formaliteter unna å slutte seg til Manchester Uniteds verdensberømte akademi.Foto: DigitalsportVis mer

Mats (15) klar for Manchester United

- Et eksepsjonelt talent, sier Stabæks toppspillerutvikler.

(Dagbladet): Mats Møller Dæhli (15) er i ferd med å signere for Manchester United.

Møller Dæhli (15) spiller for tida på Stabæk, men signerer en 3,5 årskontrakt for Manchester United denne uka så fort papriarbeidet er i orden.

Han blir med det den fjerde nordmannen på akademiet og reservelaget til United.

Turneringens beste Han debuterte for G15-landslaget til Norge i sommer mot Sverige. For to uker siden spilte han for G15 i en turnering i Frankrike mot vertsnasjonen, Spania og Nederland. Norge tapte alle kampene knepent, men Møller Dæhli ble kåret til turneringens beste spiller.

15-åringen har vært på flere treningsopphold i Manchester United.

— Dette blir veldig kult. Jeg kommer til å lære masse, sa stortalentet til Nordre Aker Budstikke før et av treningsoppholdene i Manchester tidligere i år.

Han er sønn av VGs sportskommentator Truls Dæhli og Dagbladets fotograf Mette Møller. Etter planen flytter han til Manchester 1. Februar 2011 og innlemmes da i Uniteds akademi.

- Eksepsjonelt talent Toppspillerutvikler i Stabæk, Pål Berg, vil verken avkrefte eller bekrefte om Møller Dæhli skal signere for den engelske storklubben, men sier til Dagbladet at det har vært snakk om en overgang i lengre tid.

- Han har en overlegen teknikk, blikk for spillet og er en veldig god avslutter. Et eksepsjonelt talent, sier Berg.

Møller Dæhli er en del av Stabæks JuniorElite-stall, men har også deltatt på flere treninger med Stabæks A-lag.

- Det har ikke vært så mange treninger, men det har blitt noen og der har han klart seg veldig bra. Han kan bli en komplett spiller, sier toppspillerutvikleren.

- Det må være gøy for trenerapparatet å få frem et slikt talent?

- Lyn skal ha mye av æren, vi overtok ham først i vår. Men det er klart det er gøy for oss, sier Berg.