Mats (17) er tidenes yngste EM-vinner i rallycross

- Jeg ble litt feig, sier han.

FULL KONTROLL: Mats Lysen hadde kontroll da han i dag kjørte inn til EM-seier i Polen. Foto: Johan Persson / SCANPIX
FULL KONTROLL: Mats Lysen hadde kontroll da han i dag kjørte inn til EM-seier i Polen. Foto: Johan Persson / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

17-årige Mats Lysen ble i dag tidenes yngste europamester i rallycross.

Litt over ett år etter at Lysen tok sine første EM-poeng sto unggutten fra Brandval søndag igjen som vinner av europamesterskapet for rallycrossførere i divisjon 1A.

- Jeg var litt feig. I den grad man har kontroll i rallycross, hadde jeg god kontroll. Men man vet aldri hva som skjer. Nå kan jeg endelig kalle meg europamester, sa Lysen.

EM-tittelen var i boks da 17-åringen sikret seg A-finalekjøring og nok poeng til å bli mester.

Lysen tror byttet av fjorårets bil (Citroën Saxo) med Renault Clio har gitt de gode resultatene.

- Clioen jeg har kjørt i år er veldig bra. Saxoen var en god bil, men henger ikke med de beste. At jeg har fått låne denne bilen er jeg takknemlig for, forklarte Lysen.

Sist Norge hadde en EM-mester var i 2003 ved Guttorm Lindefjell. Han ble den gang mester i den minste klassen (divisjon 2). (©NTB)Også Børseth ble mester

Det skulle kåres flere europamestere denne dagen. Og han skulle også være norsk. Knut Ove Børseth fra Ler i Sør-Trøndelag fikk problemer med motoren allerede på lørdag, og kjørte kun tredjeomgang på søndag for å sikre seg nødvendige poeng. Med kun åtte startende i Divisjon 2, ble han sist, men tok ni verdifulle poeng. For konkurrent Jos Sterkens fra Belgia, kunne true Børseth denne helgen. Men Sterkens ble nummer fire, og da har Børseth tatt EM-gullet i den nye Divisjon 2-klassen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer