Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mats (19) var lyspunktet for Norge

Ble for små mot Sverige.

Norge - Sverige 1-5. Roy Johansens mannskap har en lang vei å gå før VM-formen er inne. Laget har trent tungt den siste tiden, og Johansen sa før kampene mot Sverige at han ikke tenkte resultat, men på enkelt-ting han kunne ta med seg videre.

En ting fikk han se, og det var at 19-åringen Mats Frøshaug var blant de få norske spillerne som klarte å holde tritt med svenskene.

- Det var morsomt å debutere. Litt kjedelig at det ble tap da, sier Frøshaug til NTB.

Hvis 19-åringen fortsetter som han spilte mot Sverige, spørs det om Roy Johansen ikke kan unngå å ta ham med til VM.

- Jeg er her først og fremst for å lære, så får jeg se hvordan det går. Det er så mange gode centere med, sa Linköpingspilleren.
Rundspilt
Det norske laget ble rundspilt det meste av 1. periode, selv om scoringene imot lot vente på seg helt til snaue kvarteret var spilt. Da gjorde imidlertid svenskene to kjappe mål ved Patrick Hörnqvist og Johan Harju.

Begge målene kom etter defensive feil i nordmennenes spill. På det første ble det slurvet med oppspillet fra egen sone, slik at en svenske snappet pucken og satte den i krysset. 2-0 kom da det plutselig sto tre svensker mot to norske forsvarere slik at de blå-gule fikk det lett med å overliste keeper André Lysenstøen.

Unggutten Mats Frøshaug var et stort norsk lyspunkt i kampen. Hans gode blikk for spillet viste han da han nydelig la en langpasning direkte på køllebladet til Per-Åge Skrøder som kom alene igjennom og scoret sikkert.

- Det var gøy å få til en slik pasning som Per-Åge (Skrøder) scoret på, sier Frøshaug.

Lindköpingspilleren kan fort spille seg inn i Roy Johansens VM-lag.


Bare fem VM-spillere
På det svenske laget er det trolig bare fem av spillerne i kampene mot Norge som klarer å ta seg inn på Bengt Åge Gustafsson VM-lag. Høyst sannsynlig er en av den tomålsscoreren Patrick Hörnqvist.

I tredje periode virket det som om svenskene bare trygget en grei seier.

GOD DEBUTANT: Mats Frøshaug spilte sin første A-landskamp for Norge, og var et av få lyspunkter mot et Tre Kronor med få av de VM-aktuelle spillerne på laget. Patrick Hörnqvist (t.h.) er imidlertid en av dem, og scoret to mål mot Norge. Foto: Linn Cathrine Olsen, Scanpix
GOD DEBUTANT: Mats Frøshaug spilte sin første A-landskamp for Norge, og var et av få lyspunkter mot et Tre Kronor med få av de VM-aktuelle spillerne på laget. Patrick Hörnqvist (t.h.) er imidlertid en av dem, og scoret to mål mot Norge. Foto: Linn Cathrine Olsen, Scanpix Vis mer

Lagene møtes igjen i Halden ishall lørdag. Deretter skal Norge ut mot Frankrike og Sveits i to dobbeltlandskamper, mens generalprøven foran VM spilles mot Slovenia i Canada.

VM spilles i Halifax og Quebec som starter 3. mai.

PS: Norge har ikke slått Sverige i ishockey siden 28. november 1963.

(NTB)

image: Mats (19) var lyspunktet for Norge
FIKK SKRYT: Mats Frøshaug var godt fornøyd etter kampen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media