Mats Møller Dæhli (17) vant prestisjepris foran øynene på United-stjernene

Følger i fotsporene til Giggs og Scholes.

HAR TRO PÅ MATS: Mats Møller Dæhli stakk av med den prestisjetunge utmerkelsen som årets akademispiller da Manchester United mandag kveld hadde sin årlige prisutdeling. Foto: David Rawcliffe/Propaganda
HAR TRO PÅ MATS: Mats Møller Dæhli stakk av med den prestisjetunge utmerkelsen som årets akademispiller da Manchester United mandag kveld hadde sin årlige prisutdeling. Foto: David Rawcliffe/PropagandaVis mer

(Dagbladet): Mats Møller Dæhli ble belønnet med proffkontrakt i Manchester United da han fylte 17 år i mars.

I kveld kom nok en bekreftelse på at klubben har høye tanker om det norske stortalentet:

Under den årlige Player of the year-tildelingen, der både sir Alex Ferguson og førstelagsstjernene var representert, ble Møller Dæhli kalt opp på scenen for å motta prisen som årets akademispiller.

- Det har vært fantastisk. Lagkameratene og trenerne har tatt gode vare på meg, og forhåpentligvis kan jeg fortsette på denne måten, sa nordmannen i sin takketale, ifølge manutd.com. 

Han fikk prisen av akademitrener Paul McGuinness, som kunne opplyse forsamlingen om at det var flere unggutter på vei opp som klubben har store forventninger til.

Mats Møller Dæhli har fått mye ros for sine raske føtter og kjappe ballbehandling, og han har også fått smake på reservelagsspill i sin første hele sesong i Manchester United. Av og til har han også fått trene med førstelagsspillerne.

Nick Poole, som blogger om Uniteds ungdomslag, har overfor Dagbladet fortalt at nordmannen er en av ungguttene det snakkes mest om i United.

- Mats er en fotballspiller det er herlig å se. Han imponerte alle fra første stund med sine ballferdigheter - en glimrende førstetouch, teknikk, selvtillit til å utfordre eller slå den smarte pasningen. I det siste har han også utviklet andre deler av spillet sitt, og det virker som om han har beina på jorda og fornuftige folk rundt seg, så det er høye forventninger til at han kan lykkes. Han har en god sjanse, sa Poole.

Dæhli var en sentral del av laget som spilte seg fram til semifinale i FA Youth Cup denne våren, der Chelsea ble for sterke over to kamper.

Prisen som årets akademispiller henger høyt i United, der man legger prestisje i å få fram talenter gjennom egen ungdomsavdeling. Tidligere har storspillere som Ryan Giggs og Paul Scholes fått den samme utmerkelsen.

Den siste av dagens førstelagsspillere som vant prisen er Danny Welbeck, i 2008.

PS! Antonio Valencia ble kåret til årets spiller i Manchester United av spillerne selv.