Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mats Møller Dæhli belønnet med «opprykk» i United

- Et fantastisk signal, sier Solskjær.

IMPONERER I UNITED: Etter en strålende sesong på G18-laget er Mats Møller Dæhli (17) en av dem som er blitt flyttet opp til reservelaget til Manchester United. Foto: Per-Åge Eriksen / Scanpix
IMPONERER I UNITED: Etter en strålende sesong på G18-laget er Mats Møller Dæhli (17) en av dem som er blitt flyttet opp til reservelaget til Manchester United. Foto: Per-Åge Eriksen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I mai ble Mats Møller Dæhli (17) kåret til årets akademispiller i Manchester United, etter en meget god sesong for G18-laget.

De gode prestasjonene har gjort at det norske stortalentet nå er flyttet opp på reservelaget, der han får matchet seg mot større og eldre spillere.

- Jeg kan bekrefte at han er flyttet opp et hakk. Om det er permanent vet jeg ikke. Vi ønsker at det blir en mix mellom reservelaget og G18-laget, og det tror jeg også at det blir. Han kan ikke bare ha det steintøft. Men det er prestasjonene som bestemmer dette, sier talentspeider John Vik i Solution, som følger opp Dæhli i Manchester.
 
Han synes «opprykket» er vel fortjent.

- Mats ligger langt framme, og har startet veldig bra i United. Jeg er ikke overrasket etter prestasjonen hans i fjor. Men vi er stolte og glade på hans vegne, sier han til Dagbladet.

- Lysende framtid
Dæhli har blant annet trent med Molde i sommer, slik han også gjorde i fjor. Manager Ole Gunnar Solskjær ser tydelig at han har utviklet seg gjennom året som har gått.

- Han gjorde det meget bra, han har lært mye siden sist. Det året i United har gitt ham ekstra selvtillit, du ser at gutten byr mye mer på seg selv. Han har fått bekreftelser, gjennom hvordan han har oppført seg og spilt, på at han er en god fotballspiller. Jeg har selvfølgelig besøkt ham i Manchester og blitt kjent med ham. Mats er en gutt med en lysende framtid, sier Solskjær til Dagbladet.

Solskjær var selv reservelagstrener for Manchester United før han ble manager i Molde, og sier det er et «fantastisk signal» at Dæhli nå er flyttet opp.

- Nå skal han opp til Warren Joyce (reservelagstrener) og trene der. For oss nordmenn, som er litt mer forsiktige av oss, er det et fantastisk signal å få - at det du gjør faktisk er nok. Fortsett sånn, så går det bra med deg. Og at han fikk den prisen som årets unge spiller er godt for en beskjeden og forsiktig gutt. Han fikk den i tillegg som førsteårs junior, og det er det ikke mange som har klart, sier han.

Minner om Scholes
Dæhli har fått bryne seg på førstelagsspillerne fra tid til annen, og han spilte med og mot Paul Scholes flere ganger da midtbanemaestroen trente seg opp til et comeback.

Solskjær mener Dæhli har flere av de samme kvalitetene som Scholes.

- Han minner meg veldig om «Scholesy». Han har kanskje ikke de samme langpasningene ennå, men dem kommer han til å få. Mats er en blanding av Scholes og Magnus (Wolff Eikrem). Kanskje mer Scholes enn Magnus.

- Man lærer kanskje litt av å møte spillere som Scholes?

- Det er en fantastisk plass å lære. Det er ikke trenerne som lærer bort, du lærer av spillerne du trener med og mot. Hadde jeg vært 17 igjen..., sier Solskjær og smiler.

Smilet stivner imidlertid et lite sekund da Dagbladet videreformidler et rykte fra mixed zone - om at Dæhli var frekk nok til å slå en tunnel på nettopp Solskjær på sin første Molde-trening i sommer.

- Han gjorde det. Men ballen gikk ut, da. Jeg slapp å være to runder inne i midten, flirer han.

- MINNER MEG OM SCHOLES: Ole Gunnar Solskjær tenker på Paul Scholes når han ser Mats Møller Dæhli. Foto: David Rawcliffe/Propaganda
- MINNER MEG OM SCHOLES: Ole Gunnar Solskjær tenker på Paul Scholes når han ser Mats Møller Dæhli. Foto: David Rawcliffe/Propaganda Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!