Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mats Møller Dæhli nominert til talentpris i England

Sammen med noen av Premier Leagues største talenter.

KAN VINNE TALENTPRIS: Manchester United-talentet Mats Møller Dæhli er nominert til en talentpris i England. Der er også flere spillere med Premier League-erfaring.
Foto: Foto: Per-Åge Eriksen / Scanpix
KAN VINNE TALENTPRIS: Manchester United-talentet Mats Møller Dæhli er nominert til en talentpris i England. Der er også flere spillere med Premier League-erfaring. Foto: Foto: Per-Åge Eriksen / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Manchester United-talentet Mats Møller Dæhli (17) er nominert til prisen «Rising Star Award» som deles ut under Northwest Football Awards.

Årets spiller skal kåres i både Premier League og nedover til nivå fem i det engelske ligasystemet.

Kåringen har også en pris tilegnet fotballøyas største talenter - og der er norske Møller Dæhli blant de nominerte.

Flere med PL-erfaring
17-åringen er nominert i samme klasse som flere spillere som allerede har fått Premier League-matching, som blant annet Liverpool-back Martin Kelly (22) og Everton-spiss Apostolos Vellios (20).

Det er en jury som har plukket ut de nominerte, og vinneren kåres etter avstemming på prisutdelingens hjemmeside. Avstemmingen avsluttes mandag 29. oktober.

Norges U21-landslagssjef Per Joar Hansen var i England og så på United-talentet i september. Møller Dæhli valgte tidligere i år å ta en foreløpig pause fra landslagsspill for Norge.

Følges av landslagene
Midtbanespilleren ble kåret til årets akademispiller i Manchester United etter sist sesong.

- Han er blitt flyttet opp i treningsgruppa med reservene, og prioriterer det en periode. Men det er en spiller vi følger nøye med på. I løpet av høsten kommer vi til å dra over og kikke på en reservelagskamp, og ta en nærmere prat med ham, sa Hansen til Dagbladet.

I klassen Årets spiller i Premier League er følgende spillere nominert:

Adam Bogdan (Bolton), Yakubu Aiyegbeni (Blackburn), John Heitinga (Everton), Antonio Valencia (Man. United), Vincent Kompany (Man. City), Martin Skrtel (Liverpool) og Gary Caldwell (Wigan).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media