Mats Zuccarello med ny toppkamp. Nå hylles han av amerikansk sportsgigant

- For et drøyt halvår siden lå han i sykesenga, uten å kunne snakke.

I STORFORM: Mats Zuccarello er i storform. Her får han en klaps på ryggen av lagkameratene Antti Raanta og Keith Yandle. Foto: Vincent Carchietta-USA TODAY Sports
I STORFORM: Mats Zuccarello er i storform. Her får han en klaps på ryggen av lagkameratene Antti Raanta og Keith Yandle. Foto: Vincent Carchietta-USA TODAY SportsVis mer

(Dagbladet): Mats Zuccarello storspilte - igjen - da New York Rangers tok sin sjuende strake seier i NHL i natt.

28-åringen ble kåret til kampens beste spiller, med sine to målgivende og ene scoring, av NHLs nettsted. Nå hylles han i også det som er en av verdens største sportskanaler, ESPN:

De minner først og fremst sine lesere på at det ikke er lenge siden Mats Zuccarello lå i sykesenga, uten å klare å snakke. Det etter at han fikk en puck i hodet under en kamp i april.

Vil ha fokuset bort fra seg selv Og når kanalen prøver å snakke om hans rekorder (den nordmannen med flest kamper, mål, assist og poeng), prøver å ha få fokuset bort fra seg selv:

«Han er en ydmyk person. (...) Når vi skal diskutere norske spillere i NHL, endrer Zuccarello fort temaet bort fra seg selv og roser landsmannen Andreas Martinsen, som debuterte i NHL tirsdag,» skriver kanalen.

I tillegg har de snakket med lagkamerat Marc Staal, som understreker hvor stor respekt Zucca har hos lagkameratene, både på og utenfor isen.

- Han er en stor personlighet og en positiv fyr. Han er en viktig del av laget vårt, og det er så moro å se ham gjøre det så bra, sier Staal.

- Trodde ikke det var sant Da Zuccarello tidligere for snaue to uker siden scoret hat trick for Rangers, ble han rost opp i skyene av TV 2-ekspert Ole Eskild Dahlstrøm.

- Jeg trodde ikke at det var sant, sa den tidligere toppspilleren til Dagbladet.

Zucca skrev for øvrig en ny fireårskontrakt med New York Rangers tidligere i år - som innebærer ei årslønn på 4,5 millioner dollar, eller 38,5 millioner norske kroner.