«Matta» ville diskutere Start senest i går

- Han var aktiv helt til det siste, forteller klubbdirektøren.

ILDSJEL: Svein Mathisens hjerte banket for Start, og gjorde det helt til det siste.

Foto: ERLING HÆGELAND / DAGBLADET
ILDSJEL: Svein Mathisens hjerte banket for Start, og gjorde det helt til det siste. Foto: ERLING HÆGELAND / DAGBLADETVis mer

Send din siste hilsen til Svein Mathisen i kondolanseprotokollen

(Dagbladet): Idrettsmiljøet i Start er i sorg etter at Svein Matta Mathisen gikk bort i natt.

Alle planer er avlyst. I dag minnes man en klubblegende.

- Når en mann som Svein forlater oss er det et sjokk. Selv om vi har vært forberedt på at dette kunne skje, så blir det en stor påkjenning når det faktisk skjer likevel, sier administrerende direktør Sveinung Hovstad til Dagbladet.

Aktiv fra sykesenga
Han forteller om en mann med et hjerte som dunket for klubben helt til det siste.

- Svein har vært aktiv som sportslig leder helt til slutten. Selv fra sykesenga har han bidratt, og vi har diskutert spillere ut og inn, og hva som gjør en fotballklubb, sier Hovstad.

- Jeg snakket med ham senest i går, og da var han fortsatt opptatt av prosesser i klubben, sier Hovstad.

Som de fleste Dagbladet snakker med, er det Svein Mathisens gode humør som står fram når Start-direktøren skal huske kollegaen som menneske.

- Definitivt. Med alle sine kamper og arbeid for klubben, vil Svein bli stående som en bauta i Start. Men han var også en som hadde en giftig kommentar på lur, det virket som han kjente alle, og han var alltid i godt humør, sier Hovstad.

Starteren over alle startere
Starts hjemmesider kollapset under trafikkpresset etter meldingen om Svein Mathisens bortgang i morges, og i skrivende stund ligger det bare en kort melding med svart bakgrunn ute på ikstart.no.

«Starteren over alle startere — Svein «Matta» Mathisen — døde i dag, torsdag 27. januar. Svein Mathisen ble 58 år gammel. Han ble sykmeldt i fjor sommer. Den siste tiden har han kjempet en tøff kamp mot kreften.» står det blant annet.

- Nå skal vi ære han på den måten han fortjener. Han har vært en legende som spiller, og vært med oss hele veien siden. Som sportssjef har Svein gjort en formidabel jobb, med sitt store nettverk mot agenter og spillere. Han brant for Start helt til det siste, sier styreleder Erik Geelmuyden til fvn.no.

- Mine tanker går først og fremst til familien, men jeg kjenner det ganske godt selv. Svein var en god venn, og det er nesten ikke til å tro. Det var et sjokk å få beskjeden, og det kom veldig brått på, sier Geelmuyden.

Spillerne og trenerne fikk melding om dødsfallet da de samlet seg kl. 09.30 i dag morges.

SORG: Denne meldingen preger Starts hjemmesider . Der blir det sort bakgrunn resten av dagen.Faksimile: ikstart.no
SORG: Denne meldingen preger Starts hjemmesider . Der blir det sort bakgrunn resten av dagen.Faksimile: ikstart.no Vis mer