Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Måtte akuttopereres i natt

- Han har det helt fint!

OPERERT: Sist helg ble Didrik Tønseth nummer to i Davos. Under dagens renn ligger han på sykhuset med nyoperert blindtarm. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
OPERERT: Sist helg ble Didrik Tønseth nummer to i Davos. Under dagens renn ligger han på sykhuset med nyoperert blindtarm. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

• Følg langrenn live i vinterstudio.

DAVOS (Dagbladet): Fredag kveld ble Didrik Tønseth operert for blindtarmbetennelse på det lokale sykehuset i Davos.

- Operasjonen gikk helt fint og Didrik har det fint. Han kan kanskje reise hjem allerede i morgen, sier langrennssjef Åge Skinstad til Dagbladet.
Tønseth har trøblet med magen den siste uka, og det var allerede torsdag bestemt at han ikke skulle gå helgas renn her i Davos.

- Vi fryktet at dette handler om blindtarmen. Derfor tok vi ham med til en sjekk på sykehuset her i Davos. De fant ingenting, så den diagnosen ble lagt bort og Tønseth begynte å trene igjen.

- Men problemene vedvarte og i samråd med vårt eget helseteam tok vi en ny test. Da ble det avdekket at han hadde blindtarmbetennelse, og operasjon ble iverksatt, sier Skinstad.

Etter en sterk start på sesongen hadde Tønseth hadde planer om en topp plassering på dagens 15 kilometer i Davos.

Nå blir det altså rekonvalesens hjemme i Norge i stedet.

- Men han blir neppe satt nevneverdig tilbake av dette. Slik jeg forstår det er det ikke så mange dager i ro som behøves før han kan begynne å trene igjen, sier Skinstad til Dagbladet.
Den sveitsiske idrettslegen Walter Kistler besøkte Tønseth på sykehuset i dag tidlig.

- Han har det fint og er ved godt mot. Operasjonen ble utført med kikkehullsteknologi og forløp helt normalt. Dette er rutine foir kirurgene, sier Kistler til Dagbladet.

- Hvor lenge må han bli på sykehuset?

- Det er vanlig å ligge der 2-3 dager.

- Og når kan han begynne å trene igjen?

- Det er individuelkt. Og det må han føle seg fram til. Men det tar neppe så langt tid før han er i gang igjen. Men han kan nok glemme Tour de Ski. Det kommer for tidlig.

- Hva med VM i Falun?

- ikke noe problem i det hele tatt, sier den sveistiske legen til Dagbladet.