TILBAKE:  Matthias Lanzinger måtte amputere venstre legg etter en ulykke i Kvitfjell i 2008. I dag tok han VM-gull i La Molina. Foto: AFP / Daniel Sannum Lauten / Geir Olsen / NTB Scanpix
TILBAKE: Matthias Lanzinger måtte amputere venstre legg etter en ulykke i Kvitfjell i 2008. I dag tok han VM-gull i La Molina. Foto: AFP / Daniel Sannum Lauten / Geir Olsen / NTB ScanpixVis mer

Måtte amputere foten for fem år siden

Nå er Matthias Lanzinger nybakt verdensmester.

(Dagbladet): I 2008 falt østerrikeren Matthias Lanzinger stygt under et Super-G-renn i Kvitfjell.

Skadene i alpinistens venstre ben var så kompliserte og omfattende at leggen måtte amputeres.

Bare fem år senere er 32-åringen nybakt verdensmester.

- For meg er gull ufattelig, sa en tydelig rørt Lanzinger etter seieren, skriver IPC.

Tre medaljer Det skjedde under dagens superkombinasjon i alpint-VM for handikappede i spanske La Molina. Østerrikeren debuterte i handikap-idretten for to år siden, og har allerede rukket å ta sølv i super G, og bronse i utfor i verdensmesterskapet.

Søndag var han syk, og måtte stå over slalåmen.

- Jeg har vært syk i tre dager nå, men når jeg våknet i dag, så sa jeg til meg selv at: jeg må kjøre. Det å vinne gull, for meg, er mer enn en drøm som blir til virkelighet, sa den glade 32-åringen.
 
For Lanzinger har det vært en hard og tøff vei tilbake til alpinløypene.

- Jeg har trent i to år nå, og alt jeg gjør er for sporten. Jeg vet det er hardt og tøft å konkurrere på dette nivået. Jeg har måttet trene hver dag, sommer som vinter, og har måttet trent mye for å kunne konkurrere.

Lanzinger vant superkombinasjonen foran den 15-år gamle russeren Alexey Bugaev og franske Cedric Amafroi-Broisat.