Caroline Wozniacki:

- Måtte bæres ut av senga

Caroline Wozniacki (30) forteller om smertemarerittet som gjorde at hun måtte legge opp.

LA OPP: Caroline Wozinaki var tvunget til å legge opp i 2020. Foto: NTB
LA OPP: Caroline Wozinaki var tvunget til å legge opp i 2020. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Tidligere i år måtte den danske stjernen Caroline Wozniacki gi seg med tennisen i en alder av 29 år. Grunnen var en leddgikt sydom som har plaget henne over lengre tid.

I et intervju med tyske Bild forteller den danske stjernen om smertemarerittet som gjorde at hun til slutt måtte gi seg på toppnivå.

- En gang våknet jeg med så mye smerter, at mannen min var tvunget til å bære meg ut av senga, forteller hun.

Caroline Wozniacki var på flere tidspunkt verdens beste tennisspiller. Dansken vant blant annet Australian Open og var verdensener flere ganger. Hun avsluttet året på toppen av rankingen både i 2010 og 2011, og hun var tilbake på førsteplassen siste gang i 2018.

- Følte meg ensom

Før hun ble diagnostisert med leddgikt i 2018, skjønte Wozniacki lite av hvorfor hun konstant var trøtt, hadde vondt i leddene og fikk andre uforklarlige symptomer.

- Jeg kunne ikke løfte armene. Mine skuldrer, albuer, hender og føtter gjorde vondt. Jeg hadde vanskeligheter med å komme ut av senga, forteller det danske tennisesset.

Smertene gjorde at hun oppsøkte en lege. Et par måneder seinere ble hun diagnostisert med leddgikt. Wozniacki påpeker at det var en lettelse å få en forklaring på symptomene hun hadde hatt gjennom store deler av karrieren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer