Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Måtte barbere alt håret i november - nå er Nadja i ferd med å vinne sitt livs kamp

- Nå ble jeg nesten sjokkert.

LANGT NEDE: Nadja Casadei måtte barbere av seg alt håret tidligere i år. Nå har hun fått beskjed av legene om at hun er på bedringens vei etter å ha fått påvist lymfekreft i oktober. Foto: Johanna Reimers / Expressen
LANGT NEDE: Nadja Casadei måtte barbere av seg alt håret tidligere i år. Nå har hun fått beskjed av legene om at hun er på bedringens vei etter å ha fått påvist lymfekreft i oktober. Foto: Johanna Reimers / Expressen Vis mer

(Dagbladet): Nadja Casadei fikk i oktober i år den nådeløse beskjeden om at hun hadde fått lymfekreft. Casadeis er en stor friidrettsstjerne i Sverige, og hadde allerede siktet seg inn mot Rio-OL 2016. Sjukamp-utøveren har blant annet tre SM-gull på merittlista.

En tydelig preget 30-åring måtte blant annet barbere av seg alt håret, og måtte bytte ut treningsøktene med cellegiftbehandling. Etter tre av seks cellegiftkurer har hun endelig fått en god beskjed. Legene har nemlig fortalt Casadei at hun ikke trenger å trappe opp behandlingen.

- Man blir jo så lykkelig, sier Casadei til Expressen.

- Jeg hadde forestilt meg det verste, men nå ble jeg nesten sjokkert, sier hun til den svenske avisa.

På sin egen blogg skriver svensken: «Runde 1 til Nadja».

OL det store målet Friidrettsstjernen fikk et positivt svar etter røntgenundersøkelsen, og legene kunne ikke se at det var noe kreft igjen i halsen hennes. Legene fant heller ikke noe kreft i magen under gastroskopi-undersøkelsen, men hun har fortsatt et magesår. Det skal likevel gå mot mye bedre tider for 30-åringen.

Brasil-OL i 2016 er fortsatt hennes store mål, og på gode dager er hun fortsatt ute og trener.

- Det gjør at jeg kjenner meg levende igjen, og jeg føler jeg er på vei mot Rio, har Casadei uttalt.

Tidlig i behandlingen fikk hun beskjed om at hun kanskje aldri ville bli frisk igjen, og i et intervju med Expressen fortalte hun om sitt livs kamp. En kamp hun nå er i ferd med å vinne.