- Måtte bare kysse ham

NADDERUD (Dagbladet): Stabæk- Strømsgodset 4- 0. Jan Åge Fjørtoft står nå fram som selve frelseren for Stabæk. Men han har sannelig sine trofaste disipler også på laget. Slikt påkaller nestekjærlighet.

For selv om det var Fjørtoft som stjal showet med sine to mål i går, så var det Tommy Svindal Larsen i front på en påfallende god Stabæk-midtbane som la grunnlaget for seieren mot Strømsgodset. Pasningen Svindal Larsen sendte Fjørtoft i forkant av 4- 0-scoringen, var av det slaget fotballelskere får følelsesmessig ereksjon av.

Fortjent kyss

- Den pasningen var så fin at jeg måtte kysse ham, ler Fjørtoft.

Med tre mål nærmer han seg toppscorertittelen i Tippeligaen.

- Det tenker jeg ikke på, sier Jan Åge kontant.

For like mye som han var opptatt av seg selv etter forrige hjemmekamp, snakket Fjøra i går så varmt om lagkameratene at det nesten ble pinlig.

Svindal Larsen er iallfall enig i at han fortjente et kyss for den målgivende ballen.

- Ja, den var fin. Jeg hadde Jan Åge i øyekroken hele tida. Å slå en sånn pasning er like deilig som å score for meg som midtbanespiller, sier en glad Svindal Larsen til Dagbladet.

I går fungerte den karakteristiske Stabæk-stilen. Halve æren for det skal Strømsgodset få. De gjorde det enkelt for hjemmelaget ved å legge seg med veldig høyt press.

- Det er riktig, men samtidig synes jeg vi var gode til å variere spillet. De prøvde å ta ut meg og Tobias på midten, og da varierte vi med oppspill på Jan Åge. Vi lyktes veldig bra, sier Svindal Larsen.

Årets bom

Den eneste som ikke lyktes i går, var Martin Andresen. Eller for å være presis: Han gjorde det meste riktig. Uten å score mål. Tre hundreprosentsjanser ble brent. Og da Martin brente den siste med å skyte over fra to meter for åpent mål, snudde fortvilelse til latter på tribunen.

- Sånn, som skjer. Jeg får ta med meg det positive, at jeg skapte sjansene, men når vi vinner 4- 0, så betyr det ikke så mye, smiler Andresen, som nå må vente enda ei uke på et kyss fra Fjørtoft.