Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NFFs Pål Bjerketvedt:

Måtte beklage etter Josimar-bråk

Generalsekretær i Norges Fotballforbund Pål Bjerketvedt måtte beklage overfor organisasjonen etter at han delte interne opplysninger med Josimar.

BLÅST: Pål Bjerketvedt ble avslørt som kilde av Josimar for noen dager siden. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BLÅST: Pål Bjerketvedt ble avslørt som kilde av Josimar for noen dager siden. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Den siste tiden har det stormet rundt Norges Fotballforbund og tidsskriftet Josimar etter at sistnevnte avslørte Pål Bjerketvedt som kilde.

Bjerketvedt delte informasjon med fotballbladet som anonym kilde i saken «Den lange kampen». Saken omhandlet i korte trekk om hvordan NFF ikke valgte å takke ja til en millionavtale med OBOS, der det skulle satses på kvinnefotball, ifølge Josimars opplysninger.

Erik Loe, som var daværende kommersiell direktør i NFF, hevder derimot at opplysninger i saken er usanne.

Etter at saken var ute i det offentlige, ble Josimar klaget inn til Pressens Faglige Utvalg for manglende imøtegåelse overfor kommersiell direktør i NFF Erik Loe.

Beklaget

Etter at forholdene ble kjent, at Bjerketvedt har delt opplysninger med Josimar, har han nå beklaget. Det sier president i NFF Terje Svendsen til Dagbladet, men det var TV 2 som omtalte saken først, med samme SMS fra Svendsen.

«PFU kom onsdag 26. mai fram til at Josimar har brutt god presseskikk på punkt 4.14 i Vær varsom-plakaten. Om Josimar etter dommen har begått ytterligere brudd på Vær varsom-plakaten, er et anliggende for Norsk Presseforbund», skriver Svendsen og fortsetter:

«Samtidig er det klart at NFFs generalsekretæren i en bakgrunnssamtale med Josimar har kommentert ansattforhold. Dette beklager generalsekretæren. Jeg er glad for at generalsekretæren beklager at han har snakket om ansattforhold i en bakgrunnssamtale. Jeg har tillit til at generalsekretæren sammen med ledelsen forsetter det viktige arbeidet med å gjenåpne fotballen i Norge».

Dagbladet har vært i kontakt med generalsekretær Bjerketvedt, og han bekrefter at han har beklaget forholdene overfor Svendsen.

Ordkrig mellom Josimar og Bjerketvedt

Bjerketvedt reagerte med sjokk da han ble avslørt som kilde av Josimar. Han sa nylig til Dagbladet at det hele er en trist sak.

- Jeg hadde aldri trodd jeg skulle bli utsatt for en kildeblåsing som dette, som jeg ikke kjenner meg igjen i. Som mangeårig mediemann blir jeg trist og nedstemt av situasjonen, og jeg er lei meg for den situasjonen den setter Erik i, sier Bjerketvedt til Dagbladet.

Etter at han ble blåst som kilde, sier han at saken kan føre til at intervjuobjekter blir mer reserverte overfor medier i framtida.

Samtidig var redaktør i Josimar Håvard Melnæs svært kritiske til generalsekretærens håndtering av det hele.

- Det er litt rørende at Pål Bjerketvedt, etter å ha misbrukt kildevernet på det groveste, er bekymret for reservasjoner blant intervjuobjekter i framtida. Alle våre nåværende og potensielle kilder vet og skal vite at de kan stole på oss. Bjerketvedts kyniske utnyttelse av kildevernet blir ekstra forstemmende med tanke på at han i en årrekke var medlem av Norsk Redaktørforening, sa Melnæs overfor Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!