Fotball-VM for kvinner 2019

Måtte betale for å se VM: Ikke av stor nok samfunnsmessig betydning

Ifølge Kringkastningsloven er ikke fotball-VM for kvinner pålagt å vises gratis, i motsetning til eksempelvis fotball-VM for herrer, VM på ski og OL. Det får NFFs elitedirektør og jurist Lise Klaveness til å reagere.

FOTBALLFEST: Fotball-VM for kvinner er i gang for fullt, men ikke alle har fått sett alle kamper gratis. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
FOTBALLFEST: Fotball-VM for kvinner er i gang for fullt, men ikke alle har fått sett alle kamper gratis. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NICE (Dagbladet): De som ville se New Zealand møte Nederland i fotball-VM tirsdag, og som ikke hadde TV 2 Sumo eller TV 2 Sport Premium, fikk ikke sett kampen.

I en tid der langt fra alle har lineær-TV, og hvor mange bruker streamingløsninger for å se på fotball, har det ført til at svært mange ikke har fått sett deler av fotball-VM hvis de ikke har abonnement på TV 2s strømmetjeneste eller TV 2 Sport Premium som en kjøpt TV-kanal.

Ifølge loven kreves det at store idrettsarrangementer blir vist gratis i Norge, og Kringkastningsloven sier at de viktige begivenhetene må være tilgjengelige for alle:

En kringkaster som har ervervet enerett til fjernsynssending av begivenheter av vesentlig samfunnsmessig betydning må ikke utnytte eneretten på en slik måte at en betydelig del av seerne blir fratatt muligheten til å følge begivenheten på vederlagsfritt fjernsyn.

Akkurat hvilke idrettsarrangementer som skal vises gratis, kommer frem i forskriften om kringkastningen:

OL, fotball-VM for herrer, fotball-EM for menn, VM og EM i håndball (kvinner), cupfinalen for menn, VM på ski, VM i alpint, verdenscup i Holmenkollen og VM i skiskyting.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer