Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen:

Måtte bryte halvveis

En meget skuffende dag for Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen. Aleksandr Bolsjunov vant, mens fire nordmenn fulgte like bak.

BRØT: Johannes Høsflot Klæbo måtte bryte sammen med Emil Iversen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
BRØT: Johannes Høsflot Klæbo måtte bryte sammen med Emil Iversen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Johannes Høsflot Klæbo kjempet fortsatt om sammenlagtseieren i verdenscupen. Men i dag kan det ryke for alvor etter at både Klæbo og Emil Iversen valgte å bryte halvveis under dagens 30 kilometer lange skiathlon.

De hadde et grusomt renn, og allerede ved skibytte lå de to profilene ett minutt bak teten.

Klæbo hadde ikke svar på hva som gikk galt.

- Jeg vet ikke helt. Lenge siden jeg har følt meg så dårlig. Det var helt natta, og ingenting kjennes så bra, sier Klæbo til NRK.

Han innrømmer også at han tror at sammenlagtseieren i verdenscupen ryker.

- Det ser veldig mørkt ut, sier han.

Både han og Iversen sier at det var kroppen som ikke fungerte i dag.

Men Norge var likevel godt representert i teten. Simen Hegstad Krüger, Sjur Røthe, Martin Johnsrud Sundby og Hans Christer Holund knivet med Aleksandr Bolsjunov om seieren. Sistnevnte leder verdenscupen med ganske god margin.

Og det var nettopp Bolsjunov som stakk av med seieren. Bak ham fulgte hele fire nordmenn, med Krüger, Røthe, Sundby og Holund.

Men hva som skjedde under dagens renn, er vanskelig å si. Men det så ut som at flere utøvere slet med skiene sine. Blant annet Sergej Ustjugov slet, og det lugget voldsomt for russeren tidlig.

Med få kilometer igjen å gå var fortsatt nordmenne med i teten. Det var dermed duket for en spennende avslutning.

I den siste bakken forsøkte Holund å kjøre, men teten fulgte ganske bra med, og han slet med å riste av seg konkurrentene skikkelig.