Måtte bryte

Petter Solberg (26) var skuffet etter å ha brutt Safari Rally i går. Men i Dagbladets kåring av Norges neste nasjonalhelt har Rally-Petter ledet hele tida.

I går lå Solberg 200 stemmer foran syklisten Thor Hushovd i vår avstemning på internettsidene. Landslagsspiss og Manchester United-spiller Ole Gunnar Solskjær lå på tredjeplass. Likevel er det flere dager igjen av avstemningen, og mye kan fortsatt skje. Du kan si din mening ved å klikke deg inn på: www.dagbladet.no

Rally-Petter lå an til å få sin nest beste plassering i VM-sammenheng i Safari Rally da han fikk problemer med bilen 60 kilometer inn på den 117 kilometer lange etappen.

- Vi hørte ulyder fra hjullageret lenge, og da det høyre forhjulet til slutt ramlet av, måtte vi bryte, sa Petter Solberg.

Han prøvde imidlertid å kjøre videre.

- Kartleser Phil Mills satt på panseret på venstre, mens jeg forsøkte å kjøre på tre hjul. Men lagledelsen ba oss bryte av sikkerhetsmessige årsaker, sa Spydeberg-føreren, som i sine to tidligere starter i Kenya har to femteplasser.

Problemene begynte allerede før Solberg og Phil Mills kom til start på den første fartsetappen. Dårlig vær gjorde at Subaru-teamets følgehelikopter ikke var kommet i lufta da nordmannen skulle starte. Helikopteret har som oppgave å varsle førerne om kommende farer.

- De to eneste helikoptrene som var i lufta var Mitsubishi og Peugeot sine, slik at Mäkinen og Rovanperä startet da de skulle. Etter at vi hadde ventet halvannen time fikk jeg beskjed om at jeg måtte kjøre, ellers ville vi bli disket. Da hadde jeg ikke noe valg. Jeg måte bare starte, sa Petter Solberg.

Neste VM-runde går i Finland.

- Finnene bør se opp for oss der, sa en revansjelysten nordmann.

Safari Rally ble til slutt vunnet av finske Tommi Mäkinen foran landsmannen Harri Rovanperä. Mäkinen har også overtatt ledelsen i VM-sammendraget. Han leder nå med 10 poeng på McRae.

<B>ERGELIG:</B> En skuffet Petter Solberg etter at hjulet satte en stopper for løpet.