DRAMATISK ULYKKE: Redningsmannskaper undersøker stedet der den kanadiske bob-en ble slynget opp i taket i Altenberg i går.Foto: SCANPIX/AP
DRAMATISK ULYKKE: Redningsmannskaper undersøker stedet der den kanadiske bob-en ble slynget opp i taket i Altenberg i går.Foto: SCANPIX/APVis mer

Måtte fjerne trebit fra ryggen etter grusomt krasj i 130 km/t

- Har aldri sett en bob så ødelagt.

(Dagbladet): Tre kanadiske bobsleigh-utøvere måtte fraktes til sykehus i Tyskland i går, etter en stygg ulykke under trening i Altenberg.

Ifølge AP fikk de fire i kjelken problemer i den 16. svingen, og mistet de kontrollen. I 130 km/t smalt kjelken opp i taket over banen, og ble slynget ned på isen igjen.

- Jeg har aldri sett en kjelke så ødelagt i mine 32 år i denne sporten. Hele den fremre delen løsnet og ble kastet gjennom sleden med utøverne fortsatt inni, sier trener Tom de la Hunty.

Verdens vanskeligste
Fører Chris Spring ble kjørt til sykehus for å få fjernet en trebit fra ryggen etter ulykken.

Bill Thomas og Graeme Rinholm er også på sykehus, mens fjerdemann Tim Randall ikke fikk fysiske skader i den dramatiske krasjen.

Banen i Altenberg er kjent for å være en av de vanskeligste i verden, og utøverne har i mange år bedt om mer treningstid i anlegget.

Det er foreløpig uklart hvor alvorlige skader de tre rammede utøverne har pådratt seg.

Dødsulykke i OL
Sikkerhet i akeidrettene kom for alvor på agendaen igjen under OL i Vancouver, da georgiske Nodar Kumaritashvili livet etter en stygg ulykke på trening i OL-banen for aking.

21 år gamle Kumaritashvili mistet kontrollen i utgangen av den siste svingen før målpassering, der utøverne oppnår de høyeste hastighetene.

Arrangørens målinger viste at Kumaritashvilis kjelke holdt over 144 kilometer i timen like før ulykken inntraff.

Han ble kastet kjelken og slengt over kanten av banen. Deretter traff han en upolstret stålpilar. Livet hans sto ikke til å redde.