Måtte flykte til Sverige for å dyrke fram dyret

Unge Northug fikk ikke gå fellesstart i Norge.

ROLIG OG FOKUSERT: Petter Northug brukte noen minutter på å komme i gang under dagens pressekonferanse - selv om journalistene gjorde sitt for å fyre ham opp.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
ROLIG OG FOKUSERT: Petter Northug brukte noen minutter på å komme i gang under dagens pressekonferanse - selv om journalistene gjorde sitt for å fyre ham opp.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): At Petter Northug er sterk i fellesstart, er selvfølgelig opplest og vedtatt.

Før morgendagens 30-kilometer med skibytte, forteller Northug at han måtte til Sverige som unggutt for å få gått favorittøvelsen.

- Vi dro til Sverige for å gå fellesstart, for det var ikke lov å gå i Norge. Jeg syns det var mer spennende, så det var derfor jeg søkte over grensa. Jeg ble slått mye da jeg var ung, men da jeg var 14-15 ble det bedre. Jeg har bare gode minner derfra, sier han.

- Var det det å bli slått så mye i Sverige som fikk fram svenskehatet?

- Ja, det var der jeg bygde relasjonene, fleiper Northug.

Lar seg ikke skremme Forholdet til svenskene ble satt på prøve igjen under torsdagens sprint, der Petter Nortug måtte se seg slått av Marcus Hellner etter at sistnevnte fikk en luke han aldri ga fra seg på oppløpet.

I dag ble selvfølgelig Northug presset av journalistene på spurtformen, uten at 25-åringen lot akkurat det gå utover morgenslappheten:

- Ble du overrasket over at Hellner var så sterk?

- Jeg tror det er mange som ble litt overrasket over det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer