Måtte forklare bilde for fansen

Det ble skrevet side opp og side ned om rivaliseringen mellom Maria Sjarapova og Serena Williams da de var aktive. Derfor sperret mange opp øynene i kjølvannet av en galla.

IKKE PERLEVENNER: Serena Williams og Maria Sharapova var rivaler på og utenfor banen. Foto: Ella Ling/Bpi/REX/NTB
IKKE PERLEVENNER: Serena Williams og Maria Sharapova var rivaler på og utenfor banen. Foto: Ella Ling/Bpi/REX/NTB Vis mer
Publisert

Da tennisesset Maria Sjarapova la racketen på hylla mars i fjor, begynte Serena Williams å «trende» på Twitter.

Duoen var kjent for å ikke være særlig gode venner i løpet av de 16 åra begge var aktive i tennissirkuset samtidig.

Derfor var det mange som sperret opp øynene da Williams-søstrene og Sharapova ble avbildet sammen på en galla i New York nylig.

Fansen gned seg i øynene da Sharapova la ut bilde på Instagram av de tre sammen - et bilde som både Venus og Serena Williams delte i sine sosiale medier-kanaler.

Det kunne altså tyde på at de ikke bare stilte opp på bildet med falske smil for å glede fotografene. Etterpå fikk Venus spørsmål om seansen, hvor hun svarte følgende:

- Først og fremst så snakket jeg og Serena om Maria dagen før. Vi sa: «Fader, jeg skulle ønske Maria fortsatt spilte», sier Venus Williams og fortsetter:

- Så så vi henne og begge sa hver for seg: «Å herregud, vi snakket om deg i går, vi skulle ønske du fortsatt deltok.» Vi var så glade for å se hverandre. Det var klemmer, det var latter, det var historier og det ble tatt et bilde.

I likhet med mye annen sport legger kvinnene bak seg rivaliseringen når de ikke er på banen.

- Så bakgrunnshistorien er at selv om vi spillere kjemper veldig hardt på banen over mange år, så respekterer og elsker vi hverandre likevel, og vi elsker Maria, sier Venus Williams.

Slik startet rivaleriet

Da Sharapova vant sin første Grand Slam-tittel ved å slå nettopp Serena Williams i Wimbledon tilbake i 2004, var det mange som trodde det var starten på en skikkelig rivalisering mellom dem - på banen.

- Jeg tror Serena hatet meg for å være den tynne ungen som slo henne mot alle odds i Wimbledon, har Sharapova skrevet i boka «Unstoppable: My Life So Far».

Og det er mulig at Williams brukte det forsmedelige tapet som ekstra motivasjon, for totalt sett var hun fullstendig overlegen mot Sharapova på banen, hvor hun vant 20 av 22 kamper mot russeren.

Sharapova har tidligere skrevet at Williams strigråt i garderoben etter Wimbledon-tapet for snaut 17 år siden.

- Jeg tror hun hatet meg mest fordi jeg hørte henne gråte. Hun har aldri tilgitt meg for det. Ikke lenge etter turneringen hørte jeg at Serena hadde fortalt en venn, som deretter sa det til meg: «Jeg vil aldri tape for den lille hurpa der igjen».

Sharapova skrev også at hun og Williams ikke var venner.

- Serena og jeg burde vært venner, vi elsker den samme tingen, vi har den samme lidenskapen. Det er bare noen få personer i verden som vet hva vi vet - hvordan det er å være helt i midten av en storm, frykten og faren som driver deg, hvordan det er å vinne og hvordan det er å tape. Men vi er ikke venner, ikke i det hele tatt, skriver Sharapova.

Den pipa har nå fått en litt annen lyd.

Williams var på sin side overrasket over at Sharapova viet så mange sider av boka til henne.

- Boka handlet mye om meg. Jeg var overrasket over det, for å være ærlig. Du vet, jeg tenkte: «Åh, OK». Jeg forventet ikke å lese ei bok om meg, som ikke nødvendigvis var sann, uttalte Serena Williams.

Sharapova og Williams har også tidligere datet samme mann.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer