Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Måtte gi laget et løft

Åge Hareide byttet ut Ørjan Berg etter en halvtime for å gi resten av laget en tankevekker. Det fungerte nesten perfekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): Riktignok gjorde Berg et par uvanlige feil før han ble rasket av banen. Men makan til reaksjon hadde verken han eller noen forestilt seg av Hareide.

- Men jeg har nok aldri opplevd akkurat det før, å bli bytta ut så tidlig. Jeg må innrømme det, sier Berg til Dagbladet.

- Du så sur ut da det skjedde?

- Klart jeg blir sur når jeg blir bytta ut. Det skal man bli. Alltid. Men jeg sprang ikke i garderoben fordi jeg var sur. Det var for at jeg skulle få på meg tørt tøy for ikke å fryse. Jeg så resten av kampen fra benken.

Berg understreker at han forstår og respekterer trener Åge Hareides behov for å gjøre forandringer på et RBK-lag som var i ferd med å dumme seg ut mot Brann på hjemmebane. Men som ambisiøs fotballspiller er han mann nok til å innrømme at han mislikte det. Sterkt.

Sjokk

- I farta kan jeg bare huske at det har skjedd en gang før at vi bytta så tidlig i en kamp. Og da var det Hassan El Fakiri som ble tatt av etter en halvtime av Nils Arne Eggen. Det var jo et sjokk for alle den gangen også, sier Berg.

Åge Hareide innrømmer at grepet med å ta ut Ørjan Berg var ekstremt.

- Jeg så med en gang at Ørjan ikke hadde dagen verken fysisk eller mentalt. Han brukte masse krefter på å løpe i mellom. Og da ville jeg spare ham. Jeg tenkte taktisk. På det som skal skje på onsdag, sier Hareide.

Dessuten ville han bruke byttet som en advarende pekefinger.

- Jeg hadde aldri tatt av Ørjan hvis han var en urutinert spiller. Med å ta ut vår beste mann, så håpet jeg at det ville fungere som en «kjipp», noe som kunne løfte laget, en vekker, sier Hareide.

Og akkurat det forstår Berg.

- Hadde jeg vært seksten og et halvt år, så hadde jeg kanskje vært bekymret over å bli bytta ut. Jeg vet hvordan dette fungerer nå, smiler han.

Ubevisst

Hareide er skuffet over at laget ikke presterte bedre mot Brann, selv om RBK dominerte stort i starten av begge omgangene.

- Vi har jo spilt mange gode kamper de siste ukene, og man mister jo ikke formen på tre dager. Så jeg frykter at det ligger noe ubevisst mentalt i hodene til spillerne nå som vi nærmer oss Champions League. Det er ikke bevisst, for vi snakker mye om at vi må tenke en kamp av gangen, sier Hareide.

- Men likevel sniker det seg nok en ubevisst følelse inn et sted om at det skal skje større ting senere.

Spillerne har vanskelig for å innrømme det.

- Det er i alle fall ikke bevisst. Ikke ubevisst heller, sier Frode Johnsen, som var RBKs bestemann.

- Men vi er jo tradisjonelt flinke til å holde trykket oppe i alle kamper. Vi burde ha avgjort denne kampen, men Brann var brukbare. De var det.

Fredrik Winsnes kom inn som erstatter for Ørjan Berg. Han har følgende analyse av RBKs post-Champions League-traumer:

- For å si det sånn. Selv om vi ofte har sviktet litt i serien før Champions League, så er det aldri gunstig å spille dårlige fotballkamper.

SUR: Ørjan Berg innrømmer at han ble sur da han ble byttet ut av Åge Hareide etter en halvtime.
FIKK LØFT: Harald Brattbakk og RBK våknet i andre omgang etter de elendige første 45 minuttene. Brattbakk reduserte til 1- 2, og litt seinere utliknet Frode Johnsen. Her er det Branns Geirmund Brendesæther som kommer til kort.