KJENDISSTATUS: Tarik Elyounoussi har fått erfare hvor populære målscorere er i Sør-Afrika. Så voldsomt ble det at 24-åringen til slutt måtte gjemme seg for fansen. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KJENDISSTATUS: Tarik Elyounoussi har fått erfare hvor populære målscorere er i Sør-Afrika. Så voldsomt ble det at 24-åringen til slutt måtte gjemme seg for fansen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

- Måtte gjemme meg bort og komme meg unna

Tarik jages av afrikanske fans.

Følg Zambia - Norge fra klokka 13 i fotballstudio.

NDOLU (Zambia): - Helt vilt, sier Tarik Elyounoussi om stjernestatusen.

I dag ankom landslaget Ndolu i Zambia. Også her har de fått med seg at det var Elyounoussi, Norges kaptein og nummer 10, som scoret det eneste målet mot Sør-Afrika i Cape Town på tirsdag.

Rett før Dagbladet skulle gjennomføre sitt intervju med Elyounoussi på Levy Mwanawasi Stadium i Ndolu, ble han nok en gang omfavnet av lokale fotballfans som ville bli tatt bilde av sammen med RBK-spilleren.

Nektet å gi Tarik billetter
I Cape Town var Elyounoussi enda heitere. Best illustrert da kvinnen som delte ut billetter til Robben Island-ferja dagen etter kampen, nektet å levere noe til Tarik.

Han hadde jo ødelagt for hennes kjære fotballhelter, Bafana Bafana.

Til slutt åpnet hun latterdøra på vidt gap, og Tarik fikk adgangslappen sin.

- Det er visst veldig populært med målscorere her nede, sier Elyounoussi.

- Det er veldig uvant, og selvfølgelig gøy. Men jeg har prøvd å ta meg god tid til alle som har bedt meg stoppe for å bli tatt bilde av.

Ville tilstander
Men selv den tålmodige 24-åringen fra Fredrikstad har ei tålegrense.

- I Cape Town var det vilt, de tok jo helt av. Flere ganger måtte jeg gjemme meg bort og komme meg unna, sier han.

- De er veldig på. Men det er gøy, for det er ikke noe jeg har opplevd før.

- Ikke en gang i Norge?

- Nei! I Norge er det ikke i nærheten. Der kan du score hattrick og så vidt få et hei, sier Elyounoussi, som også i morgen er Norges kaptein.

- Hva skal jeg si — det har vært en veldig, veldig god start på 2013-sesongen. Jeg må si at jeg ikke hadde forventet å få bli kaptein til disse kampene, det krysset ikke mine tanker i det hele tatt, forteller han.

- Så det er bare sykt gøy å kunne få lede laget ut på stadion, og stå der som kaptein, og ikke minst score også. Det er som et lite eventyr.