- Måtte ha miljøskifte

TRONDHEIM/OSLO: Azar Karadas (20) reddet i går Branns kriserammede økonomi med en overgangsssumm mellom fem og sju millioner kroner.

- For meg var det nødvendig med et miljøskifte nå. Jeg hadde det veldig bra i Brann, men dette var riktig tidspunkt i karrieren å flytte på, sier den ferskeste RBK-spilleren til Dagbladet.

Med treårsavtalen i lomma dro han rett fra den medisinske testen for å se Rosenborg og Molde spille 2- 2 (to scoringer hver av Harald Brattbakk og André Schei Lindbæk) i Abrahallen. Etterpå spiste han middag sammen med fetter og rådgiver Jack Karadas før han avsluttet en lang dag med Champions League-fotball på hotellrommet. Sjøl håper han å spille Champions League for Rosenborg til høsten. Med rutinerte folk som Erik Hoftun og Christer Basma rundt seg tror Karadas at han er kommet til et læringsmiljø som kan løfte ham til å bli en stoppertype av topp internasjonalt format.

Vil lære i Rosenborg

- Jeg kan lære mye av de spillerne. Og Nils Arne Eggen er en trener med enorm rutine. Han har vært med i gamet lenge, sier Azar Karadas.

Han spilte sin siste obligatoriske kamp for Brann i 2- 6-tapet på Stadion i siste serierunde i fjor. Nå er han kjøpt for å kunne gå rett inn på laget.

- Ja, det stemmer. Azar har luftstyrken, duellstyrken og farta. Han har robustheten vi trenger nå, sier RBKs sportsdirektør Rune Bratseth.

Han har merket seg at Hassan El Fakiri og U21-kollegene Christer George og Espen Johnsen sliter med å etablere seg på RBKs førsteellever.

- Derfor vil jeg gi meg sjøl tid. Jobbe hardt og tålmodig for å lære meg spillesystemet.

Sinte supportere

Blant Brann-supporterne flyr allerede skjellsordene veggimellom. Det mislikes at Karadas flytter fra Bergen til Trondheim - for å si det pent. Det hadde Azar ventet.

- Det blir spesielt å komme tilbake til Stadion som RBK-spiller (23. juni). Men de må huske på at dette er en vinn-vinn-situasjon for både Brann, Rosenborg og meg. Nå får Brann penger og arbeidsro, sier Azar.

Han har brukt tid på å overveie tilbudet fra Rosenborg etter at forespørselen kom under treningsleiren på La Manga for to uker siden.

Fornøyde ledere

Brann-trener Teitur Thordarson var både glad og trist etter overgangen.

- Det er vemodig å miste Azar. Han var en av stolpene jeg ville bygge laget mitt rundt. Samtidig var det ikke andre utveier i den situasjonen Brann er i. Brann-direktør Bjørn Dahl mener at Brann bruker RBK som salgsvindu:

- Vi har fått til en kjempeavtale, og er godt fornøyde. Vi har en god videresalgsavtale, sier Dahl, som innrømmer at Rosenborg er et større utstillingsvindu enn Brann. Klubben har forsøkt å selge spillere til utlandet i lang tid. Nå lar klubben Rosenborg overta salgsjobben.

Salgssummen ligger etter det Dagbladet erfarer mellom fem og sju millioner kroner. At den er på mer enn 3,5 millioner kroner, er alt Dahl bekrefter.

3,5 millioner kroner er identisk med det Brann har budsjettert i spillersalg i 2002.