Premier League

Måtte holde igjen tårene

TV-intervju vekker oppsikt: - Jeg savner fotballen, sier José Mourinho, som fikk sparken i Manchester United og ble erstattet av Ole Gunnar Solskjær.

SAVNER FOTBALLEN: José Mourinho ønsker en toppjobb som trener. Og det så fort som mulig. Her fra da han fikk sparken i Manchester United i desember i fjor. Foto: NTB scanpix
SAVNER FOTBALLEN: José Mourinho ønsker en toppjobb som trener. Og det så fort som mulig. Her fra da han fikk sparken i Manchester United i desember i fjor. Foto: NTB scanpixVis mer

MANCHESTER (Dagbladet): José Mourinho (56) kunne trolig fått en trenerjobb på dagen etter at han fikk sparken i Manchester United i desember. Men han venter på den rette klubben, og den har ennå ikke dukket opp.

Nå har portugiseren gjort en avtale med Sky Sports i England om å være fotballekspert der. Avtalen innebærer at hvis den rette klubben melder seg, så får han gå på dagen. I et følelsesladet intervju er det tydelig at Mourinho er desperat etter å komme tilbake i trenerjobben. På et tidspunkt i intervjuet må han holde tårene tilbake.

- Jeg bare nøt det. Fra det øyeblikket jeg gikk inn i profesjonell fotball, sa det bare klikk, forteller han.

- I dag er det seriøst. Det er seriøse saker. Og det har vært seriøst helt fram til nå. Ustanselig. Men nå er det stopp. I stedet for å nyte det, så kan jeg ikke nyte det. Jeg savner fotballen, sier Mourinho med bristende stemme og må ta seg til ansiktet.

- Vi savner deg

Klippet har spredt seg på sosiale medier. Den tidligere eleven i Chelsea, Cesc Fàbregas, er blant dem som kommenterer det:

«Legende. Vi savner deg. Kom tilbake snart, mister. »

HYLLER MOURINHO PÅ TWITTER: Cesc Fàbregas hadde José Mourinho som trener i Chelsea. Slik har han reagert på TV-klippet.
HYLLER MOURINHO PÅ TWITTER: Cesc Fàbregas hadde José Mourinho som trener i Chelsea. Slik har han reagert på TV-klippet. Vis mer

Mourinho startet trenerkarrieren i Benfica i 2000. Siden har han vært innom storklubber som Chelsea, Inter, Real Madrid og Manchester United. Nå har han gått åtte måneder uten trenerjobb. Sist han var borte fra fotballen i så lang tid, var da han sluttet i Chelsea i 2007 og begynte i Inter i juni 2008.

Mourinho var tilbake på Old Trafford søndag for åtte dager siden da Manchester United tok imot Chelsea og vant 4-0. På Sky Sports innrømmet han at det var emosjonelt å være tilbake.

Til kanalen sier han:

- Det er første gang jeg har hatt tid til å tenke. Dette er første gang jeg har vært i hjembyen min Setubal i slutten av juli og begynnelsen av august. Det er første gang på 20 år.

- Vennene mine sier at jeg må nyte tida. Nyte juli. Nyte august. Nyte det du aldri har hatt. Men ærlig talt: Jeg kan ikke nyte det. Jeg er ikke glad nok til å nyte det.

ESTADIO MESTALLA: Martin Ødegaard før sin debut mot Valencia. Nordmenn har tatt turen ned, og ikke alle er like stor fan av unggutten. Video: Tore Ulrik Bratland. Reporter: Tore Ulrik Bratland. Vis mer

Etter at han fikk sparken i Manchester United, er Mourinho blitt kritisert for å ha gått ut på dato. At han dyrker den gamle trenerskolen med fryktbasert ledelse. Men i en alder av 56 år føler han at han fortsatt har mye å gi.

Studerer tysk

Til den italienske avisa Gazzetta dello Sport sier den portugisiske profilen:

- Akkurat nå studerer jeg tysk. Det var et språk jeg ikke kunne fra før. Jeg snakker engelsk, spansk, portugisisk, fransk og italiensk. Jeg utelater ikke noe. Ikke engang tysk.

Da Mourinho dukket opp på Old Trafford sist søndag, leverte han sitater på løpende bånd. Fansen sang også navnet hans.

Han mener at en god sesong for Solskjær og United vil være seier i Europa League og topp fire i Premier League.