Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ligacupen

Måtte holde spiller tilbake

- Det er sult blant spillerne, og de ønsker å gjøre noe ekstra, sier Ole Gunnar Solskjær. Men da han fikk se Marcus Rashford, syntes han det ble for mye av det gode.

GIKK VIDERE: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United slo League Two-laget Colchester 3-0 i ligacupen. Nå venter Manchester City i semifinalen. Foto: NTB scanpix
GIKK VIDERE: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United slo League Two-laget Colchester 3-0 i ligacupen. Nå venter Manchester City i semifinalen. Foto: NTB scanpix Vis mer
  • Manchester United - Colchester 3-0

MANCHESTER (Dagbladet): Sult, indre glød og et intenst ønske om å utvikle seg som fotballspiller: Slik vil Ole Gunnar Solskjær ha det i Manchester United.

Manageren mener også at mentaliteten til spillergruppa er der han vil ha den. Et eksempel på det kom han med etter 3-0-seieren over Colchester i ligacupen i går kveld. På treninga dagen før måtte spissen Marcus Rashford holdes tilbake.

- Det er sult blant spillerne, og de ønsker å gjøre noe ekstra. Du har spissene hele tida. Jeg prøvde å holde Marcus tilbake i går (tirsdag). Han ønsket å trene ekstra. Det var to dager etter kamp (mot Everton). Og det var dagen før neste kamp (mot Colchester). Han var fortsatt på treningsbanen og øvde seg, forteller Solskjær.

KRUTT: Marcus Rashford (t.v.) og Mason Greenwood representerer angrepskrutt for Manchester United. I går tegnet Rashford seg for scoring mot Colchester. Foto: NTB scanpix
KRUTT: Marcus Rashford (t.v.) og Mason Greenwood representerer angrepskrutt for Manchester United. I går tegnet Rashford seg for scoring mot Colchester. Foto: NTB scanpix Vis mer

Naturligvis har manageren skader i tankene. På dette området har United vært brutalt rammet i høst.

Men nordmannen elsker kroppsspråket til spillerne. «Det er en glede å jobbe med laget», erklærer han.

Høyt betalte stjerner som ikke har det rette kroppsspråket - folk som viser likegyldighet - er det verste fansen vet. Med mentaliteten på plass, mener Solskjær at det bare kan gå én vei.

I går lyktes laget bra med å bryte ned etablert forsvar, men spillerne var ikke kliniske nok foran mål. Det viste seg spesielt i første omgang mot Colchester, som vanligvis spiller i League Two. Rashford, Ryan Jackson (selvmål) og Anthony Martial sørget for målene etter pause.

- Utfordringen var å score, påpeker Solskjær.

- Vi skapte sjanser, men kvaliteten på avslutningene var ikke god nok. Det kan vi få inn i laget. Vi må bli mer kliniske og hensynsløse. Det har vært litt for mange kamper som vi har dominert, men ikke vunnet.

Rashford var banens beste på Old Trafford.

- Han tar steg og blir bedre og bedre. Han har potensial til å bli en toppklassespiller, mener Solskjær.

- Han har 14 mål så langt, påpeker en journalist.

- Det kommer mer. Jeg var virkelig fornøyd med ham i dag, svarer manageren.

- Han beholdt kroppsspråket. De sparket ham ned, men han reiste seg. Han spilte, han løp, han hadde sjanser og var i bevegelse. Med måten han oppførte seg på, var han en leder. Han scoret et fint mål. Og han satte opp Anthony flott. Jeg er veldig fornøyd med Marcus.

DAGBLADET PÅ HISTORISK GRUNN: The Cliff er navnet på Uniteds gamle treningsbane. Det var der Ole Gunnar Solskjærs United-eventyr startet. Video: Kristoffer Løkås. reporter: Fredrik N. Filtvedt / Dagbladet. Vis mer

Rett etter kampen ble det klart at United møter Manchester City i semifinalen i ligacupen. Semifinalen spilles over to kamper i januar (7. eller 8. og 28. eller 29.).

- Det blir fantastiske dager i Manchester. Vi respekterer dem (City) virkelig. Etter min mening er de det beste laget i England. Men vi har vist at vi kan skape problemer for dem, sier Solskjær.

Søndag venter Watford på Vicarage Road i Premier League.