- Måtte i mål så jeg fikk tisset

Johan Kjølstad vant sprinten. Eldar Rønning var en av flere som falt, før han slo etter en konkurrent med staven.

(Dagbladet.no): Johan Kjølstad var Norges eneste representant i mennenes klassiske sprintfinale i Kuusamo, Finland, i dag.

Men nordtrønderen tok ansvar og gikk inn til sin andre verdenscupseier så langt i karrieren, nesten to år etter forrige triumf.

- Åh, dette var godt! Jeg følte at jeg var litt på hæla, og så så jeg at Emil stivnet. Jeg stivnet også, men måtte bare stå på, forteller vinneren til NRK.

- Jeg var så tissetrengt allerede før start, så jeg måtte komme meg i mål for å få pisset, forklarer en jublende Kjølstad.

Vant med 1,2 sekunders margin

Det skjedde etter en hard kamp med svenske Emil Jönsson, som måtte gi tapt mot slutten. Avstanden mellom dem var 1,2 sekunder i mål.

- Dette har jeg jobbet knallhardt for, konstaterer Kjølstad i samtale med statskanalen.

Sprinten ble for øvrig preget av mye knall og fall.

TISSETRENGT: Kanskje var det derfor John Kjølstad gikk så fort i dag? Han måtte i mål for å komme seg på do. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
TISSETRENGT: Kanskje var det derfor John Kjølstad gikk så fort i dag? Han måtte i mål for å komme seg på do. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

Eldar Rønning var blant dem som fikk sitt løp ødelagt, i kvartfinalen, noe han ble så frustrert over at han slo etter Finlands Olli-Pekka Tolvanen med staven.

Storkanoner utslått i prologen

Også Ola Vigen Hattestad falt, i semifinalen, men revansjerte seg ved å vinne B-finalen (sjuendeplass).

Tor Arne Hetland ble nummer 18, Trond Iversen nummer 26 og Eldar Rønning nummer 28.

Børre Næss, Jens Arne Svartedal og Odd-Bjørn Hjelmeset kom ikke lenger enn til prologen.

- Måtte i mål så jeg fikk tisset
HOPPENDE GLAD: Johan Kjølstad var glad for endelig å lykkes i et verdenscuprenn igjen. - Dette har jeg jobbet knallhardt for, sier han.