- Måtte jo repetere det i år

Reprise av Knarvik-suser mot VIF ga Tromsø-seier.

ENESTE NETTKJENNING: VIFs Mohammed Abdellaoue fikk annullert denne scoringen på grunn av hands. Etter det sløste Vålerenga, mens Tromsø var effektive på de sjansene hjemmelaget skaffet seg.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX
ENESTE NETTKJENNING: VIFs Mohammed Abdellaoue fikk annullert denne scoringen på grunn av hands. Etter det sløste Vålerenga, mens Tromsø var effektive på de sjansene hjemmelaget skaffet seg. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIXVis mer

TROMSØ (Dagbladet.no): Tromsø - Vålerenga 2-0.

Med tre poeng i Tromsø kunne Vålerenga snike seg inn i bronsekampen bare ett poeng bak Odd Grenland.

Og som landets tredje beste bortelag burde sjansene vært tilstede mot Tromsø som bare har Lyn bak seg på Tippeligaens hjemmetabell.

Men så var det Tommy Knarviks skuddfot, da. Man ante kanskje hva som var på gang da han serverte kampens første presise prestasjon.

For etter et par minutter slo Knarvik et godt hjørnespark gjennom hele feltet og traff stolpen til cornerflagget på den andre siden.

Det skulle komme mer.

Keeperfeil
I fjor banket den tidligere Leeds-, Brann- og Sandefjord-spilleren inn et kremmerhus mot Vålerenga-keeper Troy Perkins fra 30 meter i 2. serierunde (2-0-seier).

I kveld ble det da capo.

Men siden amerikaneren er på landslagsspill, så var det reservekeeper Øyvind Bolthof som «arvet» problemene knyttet til Knarviks skuddfot.

For da Jarl André Storbæk slo nok en feilpasning etter 34 minutter, så fikk Knarvik muligheten han ba om i lokalavisa før kampen.

Fra mer enn 20 meter dunket han ballen over Bolthof og i mål til 1-0.

- Flott skudd. Både Tommy, Lars Iver (Strand) og Ruben (Yttergård Jensen) har skuddfot, men de må være mer bevisste på å bruke den. De har brukt den for lite tidligere i sesongen, sier TIL-trener Per Mathias Høgmo.

- Det er forløsende for meg å få en scoring. Jeg gjorde jo akkurat det samme i fjor, så jeg måtte jo repetere det i år. Et godt treff, sier Knarvik til TV 2.

Og med forbehold om den berømte flikkeballteorien, lav kveldssol og dårlig fotfeste på Alfheims forhatte kunstgress: Det var en ball Bolthof kunne tatt — og kanskje skulle tatt.

Uten at det dermed kan kalles en opplagt keepertabbe.

- Jeg synes ikke det er en keepertabbe, den får en rar skru som gjør at han blir satt litt ut, sier målscoreren.

Problemet til Øyvind Bolthof er at den kom bare en uke etter en heller slett innsats mot Aalesund (3-2-tap).

Nesten nr. 100
Før denne kampen sto Vålerengas Bengt Sæternes med 99 scoringer i Tippeligaen.

Og Erik Hagen ga han alle muligheter til nummer 100 da han slo en lang, presis ball fra egen halvdel etter fire minutter.

Egersunderen løp enkelt fra Tromsø-stopper Douglas Sequeira og kom helt alene med keeper Sead Ramovic, men mislyktes med å sette ballen mellom beina på den meget solide bosnieren.

Tromsø tok over i sommervarmen, men klarte ikke å produsere klare sjanser på fine tilløp mot VIFs reservekeeper Øyvind Bolthof.

Moa-mål annullert
Det klarte imidlertid bortelaget med fjorårets spisskomet Moa Abdellaoue. 23-åringen plukket ned restene av Jarl André Storbæks frisparkinnlegg etter 11 minutter og dundret ballen i mål.

Men på unødvendig vis rotet han armen bort i dempingen, og dermed hadde ikke dommer Kristoffer Helgerud noe annet å gjøre enn å annullere målet.

Da hadde også Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo sett nok fra sin tribuneplass — og satte seg nede ved benken på siden av en Vålerenga-benk der spillerutvikler Andrea Loberto var sjef.

Redning på streken
For der særlig Douglas Sequeira slet bak på banen for «Gutan» i starten var det flere positive ting Høgmo kunne se framover på banen. Sigurd Rushfeldt var flink til å møte og strø baller rundt på kantene. Men sjansefarlig ble det ikke før etter 22 minutter. Tore Reginussen vant duellen med Hagen etter hjørnespark. Bare en lang tå av fra lille Doffen Hæstad hindret Tromsø-scoring.

Samme Doffen sto bak omgangens fineste angrep seks minutter seinere. Pent trekantspill ga Moa en strålende mulighet til å prikke inn 1-0 fra 11-meters hold. Denne gangen var Ramovic utspilt, men stopper Reginiussen fikk avverget med en beinparade.

Etter målet tok Tromsø fullstendig over. Både Sigurd Rushfeldt, Joel Lindpere og Kevin Larsen hadde meget gode sjanser til å øke før pause. I tillegg hadde Lars Iver Strand (på utlån fra Vålerenga) et godt skuddforsøk.

VIF tok over
2. omgang startet tammere enn den første sluttet foran 5456 tilskuere i den nordnorske fellesferien. For bortsett fra at Kevin Larsen fikk sin andre sjanse for kvelden tidlig etter hvilen, så var det Vålerenga som kjørte kampen.

Tom Høgli «tok en Doffen» etter 57 minutter og sto på rett plass da Erik Hagen fikk muligheten etter en corner.

Vålerenga fortsatte å male på. Både innbytter Mos Abdelalloue og Moa hadde gode muligheter. Storebror var bare et par vintre i vektrommet fra å bryste inn 1-1 på Amin Nouris presise innlegg etter 68 minutter.

Tromsø hang ikke sammen defensivt etter pause, og så ut til å savne forsvarsklippen Mika Koppinen sterkt. Vålerenga flyttet opp folk, men kom ikke til flere store sjanser mot Marcus Sahlman som erstattet Ramovic i pausen.

Dermed skjedde det som ofte skjer. Tromsø og Sigurd Rushfeldt slo tilbake. Første gangen reddet Mohammed Fellah Rush's heading på streken. Andre gang klarte ingen å stoppe at veteranen satte inn sitt sjette Tippeligamål for sesongen.

- Jeg var nære på den første headingen, så det var fortjent at den andre gikk inn. Vi klarer ikke å dominere i 90 minutter, så dermed blir det litt mye fram og tilbake i andreomgangen. VIF får også sine sjanser sier Rushfeldt til Dagbladet.

Dermed ble det 2-0 til hjemmelaget, og sesongens tredje seier på Alfheim. Per-Mathias Høgmos gutter er dermed nummer 10 på tabellen.

- Det var utrolig viktig med tre poeng, sånn at vi kom oss vekk fra den bunnstriden vi absolutt ikke skal være i, sier Rush.

Muri kan miste en drøy måned
Vålerenga på sin side gikk på sitt tredje strake nederlag.

- Det er verre å tape når vi har spilt ræva, vi kan ikke henge med hodet etter dette, sier Erik Hagen.

- Jeg synes vi har en omgang hver. Så er TIL litt bedre i boksen enn det vi er. Det kommer perioder der vi har marginer i mot, men det vil snu. Nå tar vi ferie, så får vi komme sterkere tilbake etter det, sier Martin Andresen, som er mer bekymret for skaden André Muri pådro seg før han måtte hinke av banen - trolig er leggbeinet ute av ledd.

- Det gjør meg urolig, for der har vi manko på spillere fra før, og Muri er en av våre beste, sier Andresen.

- Jeg fikk en vridning. Jeg har hatt det før og er nok ute i fire-seks uker, anslår Muri selv.

DOBLET: Sigurd Rushfeldt stanget inn dobling av ledelsen få minutter før slutt. Da var det også det - slutt.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX
DOBLET: Sigurd Rushfeldt stanget inn dobling av ledelsen få minutter før slutt. Da var det også det - slutt. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX Vis mer
IKKE HERLIG VIKAR-DEBUT: VIFs spillerutvikler Andrea Loberto ledet laget i kveld, i Tor-Ole Skullerud og Kaz Sokolowskis sykefravær.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX
IKKE HERLIG VIKAR-DEBUT: VIFs spillerutvikler Andrea Loberto ledet laget i kveld, i Tor-Ole Skullerud og Kaz Sokolowskis sykefravær. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX Vis mer
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 160333879


Varnish cache server