Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Henrik Jakobsen sterkest på landslaget:

Måtte klippe opp drakta. Monster­armene som bør skape EM-frykt

- Jeg var aldri et talent.

KJEMPEMUSKLER: Henrik Jakobsen er EM-troppens muskelbunt - og kåret til troppens sterkeste av spillerne selv. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KJEMPEMUSKLER: Henrik Jakobsen er EM-troppens muskelbunt - og kåret til troppens sterkeste av spillerne selv. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ZAGREB (Dagbladet): Landslagsgutta i håndball-EM er ikke i tvil når Dagbladet spør hvem som er sterkest i den norske troppen. Alles svar er: Henrik Jakobsen (25).

Politimannen har en muskelmasse som kan skremme enhver motstander. Og det ligger mange timer med trening bak.

- Jeg bruker fysikken i spillet mitt. Der er jeg kanskje litt annerledes enn de andre. Jeg liker én mot én, med en mann i ryggen. Der er jeg best. Det har blitt mye trening på styrkerommet opp gjennom åra. Det handler mest om å være best på håndballbanen, og ikke på styrkerommet, sier Jakobsen til Dagbladet.

Jakobsen er oppvokst på Lørenskog, men spiller nå i den danske klubben GOG Håndbold.

STERK: Henrik Jakobsen. Foto: Reuters
STERK: Henrik Jakobsen. Foto: Reuters Vis mer

Stor kar

Med sine 196 centimeter og godt over 100 kg er han en kraftpakke av de sjeldne. Og det er ikke tilfeldig.

- Håndball er en sammensatt idrett. Det handler om å gjøre deg god, og da kan styrketrening var en del av det, sier Jakobsen.

Tidligere har strekspilleren opplevd at han må klippe opp ermene på håndballdrakta for at klærne skal sitte.

- Det var de forrige draktene til landslaget som var veldig stramme. Jeg bruker XXXL. Det handler om at snittet i drakta ikke passer meg helt. Jeg bruker XXL i tøy til vanlig, men håndballdrakta må være litt større. Jeg tror Joakim Hykkerud har samme størrelse, sier mannen med EM-troppens største overarmer.

- Hva tenker du om rollen din på landslaget?

- Rollen min er ganske tydelig. Jeg er tredjevalget på strek akkurat nå (bak Myrhol og Gullerud). Jeg prøver å utfordre de som er mer etablert, men det er også en viktig rolle for meg å være sparringspartner på trening. Jeg ønsker å bidra slik.

Tidligere har håndballspilleren uttalt:

- Jeg har trent systematisk styrke i mange år. Det ligger mye trening bak. Det tar noen år å venne seg til de kiloene og samtidig beholde farten. Men jeg er innstilt på at det skal jeg klare. Jeg har veid både 110 og 120 kilo, men jeg tror 115 er det som passer meg best, sier Jakobsen til NTB.

EM-AKTUELL: Henrik Jakobsen på spillerhotellet i Zagreb.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
EM-AKTUELL: Henrik Jakobsen på spillerhotellet i Zagreb. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Dansk lykke

Han startet karrieren i Fjellhammer, men dro seinere til Drammen. I 2015 ble han proff i Danmark. Han har også utdannelse fra politiet.

- Livet i Danmark er deilig. Jeg har kjøpt meg leilighet, har fått dansk kjæreste, laget er nummer to i serien. Det flyter bra. Jeg gleder meg til resten av sesongen, sier Jakobsen.

25-åringen beskriver seg selv som et typisk treningsprodukt.

- Jeg slo igjennom da jeg var 18-19 år. Jeg var aldri et talent. Ikke i det hele tatt, sier Jakobsen.

- Ikke i det hele tatt?

- Jeg er et treningsprodukt. Jeg spilte på lag med Kent Robin (Tønnesen) og du kan trygt si det var mer talent i den kroppen, sier Jakobsen, som spilte med Tønnesen i ungdomsåra i Fjellhammer.

Norge møter Serbia i håndball-EM i kveld. Kampen starter klokka 18.15.

Foto: Igor Kralj / Pixsell
Foto: Igor Kralj / Pixsell Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!