Måtte lære å tape

KIL- Strømsgodset 2- 0. Kongsvinger-gutta var så seiersvante at de ikke visste hvordan de skulle tape. Nå har de lært. Og nå vinner de igjen.

KONGSVINGER (Dagbladet): Etter en strålende sesongstart der laget var ubeseiret på de sju første kampene, hadde KIL en periode der de så ut som de hadde gått seg vill i de dype skogene rundt Gjemselund. Siden 20. mai har de bare vunnet to kamper, og tapt seks. Men i går tittet de fram fra skogkanten, og spilte skjorta av et tamt Godset-lag.

-  Vi var så vant med å vinne, at vi ikke helt skjønte hvordan vi skulle takle det å tape. Men nå har vi kanskje lært, smiler målscorer Paul Olausson.

Svensken scoret KILs første mål, og skaffet straffen som ga hjemmelaget 2- 0. Det første målet var en perle, der Olausson spilte vegg med Kai Olav Ryen, og dundret ballen hardt bak Thomas André Ødegaard i Godset-målet.

-  Uttelling

-  Det var godt å endelig få uttelling. De kampene vi har tapt, så har vi egentlig spilt bra og skapt sjanser. Men vi har ikke greid å sette ballen i mål. Så det var deilig at det endelig løsnet.

For Kongsvinger er et fotball-lag som ikke kimser med måten de spiller fotball på. Stilen er ballbesittende. Det går langs bakken, og spillerne prøver gjerne hælspark, flikker, og pasninger av det mer dristige slaget.

-  Det blir kanskje for overambisøst noen ganger, sier KIL-trener Vegard Skogheim.

-  Men det er et meget bevisst valg. Det er slik vi skal spille, og det må jo være det beste for alle som skal se på oss. Det er ikke noe kunst å lære spillerne å slå ballen langt fra forsvaret til spissene. Det er gjort på ei uke.

-  Hasper

For Skogheim har gått den lange harde veien med å bygge opp Kongsvinger som lå med brukket fotballrygg i 2. divisjon da han tok over. Da han fikk spørsmål om laget ville benytte overgangsvinduet i sommer til å forsterke stallen, brukte han følgende metafor:

-  Her i klubben er det hasper på det overgangsvinduet. Det er så vidt vi får vinduet på gløtt. I beste fall greier vi å slepe et par tynne 12-åringer gjennom, så er det jobben vår å utvikle dem derfra.

Men selv om Skogheim har masse talent i laget, så er det utopi å tro at ungguttene er gode nok til å kjempe seg helt tilbake i toppen av 1. divisjon.

-  Nei, ikke i år. Nå må vi bare stabilisere oss der vi er. Ligger vi rundt 6- 7. plass når sesongen er over, vil jeg være meget fornøyd.

KIL-LER: Svensken Paul Olausson (med pannebånd) scoret ett mål og skaffet straffe til Kongsvinger mot Strømsgodset - og Kongsvinger framsto igjen som et topplag.