Måtte låne treningstøy

ASKER: Erik Holtan var på romantisk lørdagsmiddag i Oslo med kona da keepertrener Erik Thorstvedt ringte.

Men frihelg er frihelg, Odd-keeperen hadde på høflig restaurantvis skrudd av mobiltelefonen, og fikk derfor ikke sjekket det ubesvarte anropet før sent lørdag kveld.

- Dette var den første frihelga mi siden juli, og derfor bestemte jeg og kona oss for å dra til Oslo for å kose oss. Det ble ikke akkurat den frihelga jeg hadde planlagt, men den ble hyggelig likevel, smiler Holtan.

Overrasket

En hinkende Thomas Myhre på banen det siste kvarteret mot Romania til tross, Holtan ble faktisk overrasket over å bli innkalt til landslagstroppen igjen.

- Selv om jeg så at Thomas Myhre ble skadet og hadde det vondt mot slutten av kampen, trodde jeg ikke det var så alvorlig. Det er kjempetrist for Thomas, nå som han hadde spilt seg inn på Sunderland.

Men den enes død, den andres brød.

- For min egen del var det selvfølgelig hyggelig å bli kalt inn igjen. Det er en utfordring jeg kommer til å ta på strak arm, sier Holtan.

Som selvfølgelig ikke tenkte på å ha med seg fotballutstyr til hovedstaden. Derfor måtte landslagskeeperen trene i André Bergdølmos fotballsko og med Thomas Myhres keeperhansker på Føyka i Asker i går ettermiddag. Mens Norges første-ellever drev restitusjonstrening på Toppidrettssenteret i Oslo, trente Holtan, Frode Olsen og utereservene intensivt i vel en time i det hustrige høstværet.

- Feil uttak

For halvannen uke siden ble han vraket i Thorstvedt og Nils Johan Sembs opprinnelige keeperuttak. En tydelig skuffet Holtan sa til Dagbladet at han mente uttaket var feil.

- I det legger jeg selvsagt at jeg anser meg som en bedre keeper enn dem som blir tatt ut, sa han da.

Da Dagbladet etter gårsdagens trening spurte om han fortsatt anså seg som en bedre keeper enn Frode Olsen, ble han tydelig brydd og prøvde å vri seg unna spørsmålet.

Nå har pipa nemlig fått en annen lyd:

- Det ble i utgangspunktet tatt ut to keepere på landslaget. Når den ene blir skadet, ligger det vel i korta at den andre spiller. Det vil si Frode Olsen. At jeg nå er tatt inn i varmen, betyr at jeg er rangert som Norges tredje beste keeper, og det synes jeg er hyggelig, sier Holtan.

En Frode Olsen i kjempeform og i kjempehumør prøvde i går å dysse ned keeperduellen.

- Vi spiller jo på samme lag. Litt spenning skal det være, og jeg for min del tenker ikke så mye på hvem av oss som kommer til å spille mot Bosnia. I hvert fall ikke ennå, smiler Olsen.

TILBAKE I VARMEN: Odd-keeper Erik Holtan ble seint lørdag kveld innkalt til landslagstroppen grunnet Thomas Myhres skade. Men under gårsdagens trening i Asker var Vikings Frode Olsen klart best, både på skudd- og spilleøvelser.