Måtte le av Holtan-tabbe

Innlegget var dårlig - Erik Holtan enda dårligere. For Southampton-utlånte Jo Tessem var Lyns 1-0 så komisk at han måtte holde seg for munnen for ikke å le høyt.

TJØLLING (Dagbladet):- Beklager, Erik - men jeg holdt meg i hvert fall for munnen, sa Tessem til Odd-keeperen etter kampen.

- Slapp av, svarte Holtan.

- Jeg skjønner godt at det jeg gjorde var til å le av.

Eller til å grine av om man ser det med Oddranes øyne. Erik Holtans forsøk på å plukke ned Lars Kristian Eriksens innlegg fra dødlinja var nemlig hjelpeløst. For det var ingen andre ved den første stolpen da ballen kom - det var bare Holtan.

Som på mest klønete vis presterte å slå ballen i eget mål.

- Det er bare én ting å si om den situasjonen der, og det er at jeg dreit meg skikkelig ut.

Lyn sovnet - Odd vant

Men uten at det spilte noen rolle. I kampens 90. minutt og et par minutter på overtid snudde nemlig Odd 0-1 til 2-1 seier. Hvilket betyr at Lyn tok kvelden noen øyeblikk for tidlig.

Uten at det betyr annet enn en smule trener-irritasjon.

Det som likner Lyns førstelag startet kampen mot Odd. Fra omgangsstart etter pause kom sju nye mann inn på banen - åttendemann ble sluppet innpå da en halvtime gjensto. Og legger man Odds seks spillerbytter til regnestykket, ender man opp med at 36 spillere var i aksjon.

I tillegg øvde Lyns antatte førstelag på å spille slik de ikke skal spille i Tippeligaen.

Beredskapstrening

Grunnen til lavt press og kontringsfotball - uten at trener Espen Olafsen innrømmer det - kan være at Lyn møter Odd tidlig i årets Tippeliga.

- Vi trenger å øve oss på ulike faser av spillet - vi trenger en beredskap når det ikke stemmer, sier Lyn-treneren til Dagbladet.

- Åtte spillerbytter betyr to forskjellige lag?

- Ja, og unggutta som spilte etter pause var best. Inntil de sovnet rett før slutt. Og det gjør meg rå-irritert, sier Espen Olafsen.

For Odd var seieren en resultatmessig opptur. Og når Sandefjord står for tur tirsdag skal førsteelleveren være på plass.

- Det laget vi stiller med mot Sandefjord blir nok det laget vi ønsker å spille med, sier Erik Holtan.

- Med deg i mål?

- Ja, selvfølgelig!

KNIS: En lettere beskjemmet Odd-keeper Erik Holtan innser at han har dummet seg ut, mens Lyns innlånte spiss, Jo Tessem, gjør sitt beste for å skjule en god latter.
SORRY: Tessem sa unnskyld til Holtan.