Måtte legge om treningshverdagen

Fredrik Gulbrandsen (22) scoret sitt tiende.

Molde - Bodø/Glimt 2-1

MOLDE (Dagbladet): Onsdag måtte Moldes Fredrik Gulbrandsen melde forfall til cupsemifinalekampen mot Stabæk under oppvarmingen. 22-åringen kjente at han ikke var helt bra.

- Jeg var voksen nok til å si ifra. Hadde jeg ikke stått over hadde jeg kanskje vært ute i seks uker. Derfor tok jeg den avgjørelsen, slik at jeg kunne være 100 prosent i dag, sier han til Dagbladet.

La om treningen Tross bra form i seriespill denne sesongen, innrømmer unggutten at han ikke har fått spille så mye som han ønsker.

Lørdag var hurtigtoget tilbake i førsteelleveren til Tor Ole Skullerud da Bodø/Glimt gjestet Aker Stadion. En spillesugen Gulbrandsen åpnet måleprotokollen etter bare elleve minutt. Unggutten ble sendt alene med keeper Pavel Londak og gjorde ingen feil da han fikk vippet ballen forbi til 1-0.

Spissen kan ikke huske forrige gang han spilte 90 minutt av en kamp, men har tro på bedre tider.

- Vi har lagt om treningen min i år. Jeg er ofte to dager inne å restituerer meg etter kamp. Det tar ekstra tid for beina mine å restituere seg på grunn av en eksplosiv muskulatur.

- I tillegg har jeg stort program på hamstring og bruker mye tid på det. Det har gitt resultater. Jeg håper neste sesong kan bli skadefri, sier han.

Gulbrandsen har aldri scoret ti mål i løpet av en Tippeliga-sesong før.

- Det er bra å komme opp dit. Det er ennå en del kamper igjen, så jeg gleder meg til fortsettelsen, sier han.

MÅLMASKIN: Fredrik Gulbrandsen scoret 1-0-målet da Molde slo Bodø/Glimt hjemme på Aker Stadion lørdag. Det var spissens tiende scoring på 15 kamper fra start i eliteserien.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
MÅLMASKIN: Fredrik Gulbrandsen scoret 1-0-målet da Molde slo Bodø/Glimt hjemme på Aker Stadion lørdag. Det var spissens tiende scoring på 15 kamper fra start i eliteserien. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- Hvor sikker er du på at gullet er sikret?

- Jeg tror ikke vi roter vekk dette. Fortsetter vi med denne formen skal det et mirakel til, fastslår han.

Etter Gulbrandsens scoring slet serielederen med å øke ledelsen. Det var gultrøyene fra nord som scoret neste. Abdurahim Laajab satte inn 1-1 like etter pause. Men Harmeet Singh fastsatte resultatet til 2-1 da Glimts keeper Pavel Londak ble utvist og dommeren dømte straffespark for vertene.

- Vi vet at Glimt vil kontre. Jeg synes vi gir dem sjanser til det. I andre omgang er vi flinkere til å holde på ballen. Vi burde kanskje avgjort i første omgang, der vi skulle hatt et soleklart straffespark. Jeg snakket med dommeren selv og han sier det var feil. Dommerne har lov å gjøre feil dem også, sier han.

En klassespiss Molde-trener Tor Ole Skullerud mener unggutten burde sette seg høye mål.

- Fredrik har vært viktig. Når han er i sin beste form holder han høy klasse. Det har vært litt inn og ut grunnet skader, klarer vi å stabilisere de tingene der, har vi en klassespiss. Vi gjør alt vi kan for å holde skadeproblemene han har hatt i sjakk, sier sjefen.

- Jeg synes han har potensiale til og bør prøve å sikte seg inn på å bli landslagsspiss, legger Skullerud til.